Ruslar karargaha çağrıldı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Kasım 26 2015
Paylaş
X Post
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Rusya'ya ait Su-24 savaş uçağının düşürülmesinin ardından 24 ve 25 Kasım'da Rusya savunma ve kara ataşelerinin, Genelkurmay Karargâhı'na davet edilerek bilgilendirme yapıldığını açıkladı.

Görüşmede, uçağın milliyetinin bilinmediği, ısrarla yapılan ve 10 kez tekrarlanan çağrılara cevap verilmemesi üzerine hava sahasını ihlal eden uçağa yönelik ilgili angajman kuralının uygulandığı vurgulandı.
Pilotların bulunması ve kurtarılması yönünde Türkiye ve TSK olarak yoğun gayret gösterildiğinin altı çizildi. Ayrıca olayla ilgili her türlü soruya cevap verildiği, radar iz haritaları kullanılarak konunun detaylıca anlatıldığı belirtildi. TSK ayrıca, Moskova'daki askeri makamlar ile de irtibat kurdu ve her türlü işbirliğine hazır olduğunu iletti.
Öte yandan Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı, Rusya'ya ait SU-24 savaş uçağının vurulmasından önce yapılan uyarıların ses kayıtlarını paylaştı. Diyarbakır'da bulunan Birleşik Komuta ve İhbar Merkezi (BİKİM) tarafından yapılan uyarılar Rus uçağı sınıra yaklaştıkça tekrarlandı. Ancak SU-24 pilotlarından herhangi bir cevap gelmedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Mutfaktaki Profesör2.İran'da Nükleer tesis vuruldu: Uluslararası Atom Ajansı'ndan korkutan uyarı!3.Nefret operasyonlarından bu kez kadınlar hedef alındı: 38’i kadın, 42 gözaltı4.İran'daki Nükleer Santralden Rus Personeli Tahliye Edildi5.Herkes bu rakamı konuşuyor: Pilot kurtarma operasyonunun ABD'ye maliyeti ağır oldu!
6.Bu nasıl vicdan!7.Sosyal medyayı karıştıran Trump iddiasına Beyaz Saray'dan cevap: Hastaneye mi kaldırıldı?8.ABD'de şok! Kayıp pilotlar için gönderilen uçaklar da vuruldu!9.Almanya'da ilginç tartışma: Yakıt tasarrufu için otobanlara hız sınırı ve pazar yasağı mı geliyor?10.Bursa Büyükşehir Belediyesi AKP'ye mi geçecek? Seçim tarihi belli oldu!

HARUN TOKAK
ESRA BÜYÜKCOMBAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

ŞERİF ALİ TEKALAN












