Ruslar karargaha çağrıldı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Rusya'ya ait Su-24 savaş uçağının düşürülmesinin ardından 24 ve 25 Kasım'da Rusya savunma ve kara ataşelerinin, Genelkurmay Karargâhı'na davet edilerek bilgilendirme yapıldığını açıkladı.

Ruslar karargaha çağrıldı

Görüşmede, uçağın milliyetinin bilinmediği, ısrarla yapılan ve 10 kez tekrarlanan çağrılara cevap verilmemesi üzerine hava sahasını ihlal eden uçağa yönelik ilgili angajman kuralının uygulandığı vurgulandı.

Pilotların bulunması ve kurtarılması yönünde Türkiye ve TSK olarak yoğun gayret gösterildiğinin altı çizildi. Ayrıca olayla ilgili her türlü soruya cevap verildiği, radar iz haritaları kullanılarak konunun detaylıca anlatıldığı belirtildi. TSK ayrıca, Moskova'daki askeri makamlar ile de irtibat kurdu ve her türlü işbirliğine hazır olduğunu iletti.

Öte yandan Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı, Rusya'ya ait SU-24 savaş uçağının vurulmasından önce yapılan uyarıların ses kayıtlarını paylaştı. Diyarbakır'da bulunan Birleşik Komuta ve İhbar Merkezi (BİKİM) tarafından yapılan uyarılar Rus uçağı sınıra yaklaştıkça tekrarlandı. Ancak SU-24 pilotlarından herhangi bir cevap gelmedi.
<< Önceki Haber Ruslar karargaha çağrıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER