Ruslar 'nükleer saldırı' yayınıyla kabus yaşadı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Mart 10 2023
Rusya'da televizyon ve radyo yayınları, yaklaşan bir "nükleer saldırı" uyarısı aldatmacasıyla kesilerek, vatandaşlara radyasyon hapları almaları ve en yakın nükleer sığınaklarına gitmeleri söylendi.
Rusya'daki bazı televizyon ve radyo yayınlarının aniden siren sesleriyle kesildiği bildirildi. Moskova ve Yekaterinburg kentleri de dahil olmak üzere Sverdlovsk bölgesindeki yayınların kesilmesinin ardından izleyicilerden, yaklaşan nükleer saldırıya karşı gaz maskesi takmaları ve sığınaklara inmeleri gerektiğini telkin eden bir mesaj yayınlandı.
Mesajda ayrıca, radyasyon zehirlenmesine karşı bir miktar koruma sağlayan potasyum iyodür hapları almaları çağrısında da bulunuldu.
Ekrandan izleyicilere, "Acilen sığınaklara inin. Gaz maskelerinizi takın. Gaz maskesi yoksa pamuklu sargı bezi kullanın. Potasyum iyodür hapları alın. Sakin olun. Kendinizi daha kötü hissederseniz, en yakın tıbbi tesise gidin" şeklinde seslenildi.
Mesaj esnasında ekranda, kırmızı gölgelerle kademeli olarak kaplanan bir Rusya haritasını gösterilirken, "Herkes derhal sığınağa" ifadeleri yer aldı.
BAKANLIKTAN 'SAHTE YAYIN' AÇIKLAMASI
Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, yanlış alarmdan bilgisayar korsanlarının sorumlu olduğunu söyledi.
Açıklamada, "Radyo istasyonları ve TV kanallarının sunucuları hacklendikten sonra Moskova'da sahte bir hava saldırısı alarmı yayınlandı" denildi.
TV ve radyo içeriklerini yayınlayan uydu sinyallerinin kesintiye uğradığı iddia edildi.
Ukrayna'nın Herson bölgesinin Rus işgali altındaki kısımlarında da radyo programları kesintiye uğradı.
SON HAFTALARDA ÜÇÜNCÜ SAHTE YAYIN
Bunun, son birkaç hafta içinde bu türden üçüncü aldatmaca olmakla birlikte, radyasyondan korunma hapları alınması yönünde bir uyarının yapıldığı ilk aldatmaca olduğu kaydedildi.
Olayı
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Süper Kupa Fenerbahçe'nin oldu2.Karadeniz’de kargo gemisine drone saldırısı: İkinci kaptan öldü, 1 denizci yaralı3.Avrupa en çok iki Türk ürününü geri gönderdi4.BRICS ülkeleri Güney Afrika sularında gövde gösterisi yaptı5.İran protesto: Trump'tan tehdit, Hamaney'den rest
6.Covid aşıları öldürüyor mu? 4 yıllık araştırmanın sonuçları açıklandı7.Emniyet Müdürü, eşine, şöförlü çakarlı araç tahsis etmiş!8.Halep'te gerilim! Valilik binası insansız hava aracıyla vuruldu9.Dünya bu iddiayı konuşuyor: ABD Maduro'yu kaçırırken kan kusturan gizemli bir silah kullandı!10.ABD'de protesto dalgası: 50 eyalette binler sokağa çıkıyor
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







