Rüşvetçi hakim 22 yılla yargılanacak

Rüşvet alırken suç üstü yakalanan İstanbul Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi eski Başkanı hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturma sonucunda eski başkan H.A. ve avukat S.B. hakkında, ‘İrtikâp’ ve ‘Rüşvet’ suçlarından toplam 9 yıldan 22 yıla kadar hapis cezası istemiyle fezleke düzenlendi.

SHABER3.COM

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından olayla ilgili yürütülen soruşturma tamamlanırken, hakim Hasan Akdemir ve avukat S.B. hakkında, ‘Rüşvet' suçundan 4 yıldan 12 yıla kadar, ‘İrtikap' suçundan da 5 yıldan 10 yıla kadar olmak üzere toplamda 9 yıldan 22 yıla kadar hapis cezası istemiyle 58 sayfalık fezleke düzenlendi.

Savcılık tarafından hazırlanan fezleke HSYK'ya gönderildi. HSYK'da, fezlekeyi incelemesi için en yakın mahkeme olan Çağlayan'daki İstanbul Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Fezleke kabul edildiği takdirde yargılama, Akdemir 1. derece hakim olması nedeniyle Yargıtay'ın ilgili Ceza Dairesi'nde yapılacak.

RÜŞVETÇİ HAKİM NASIL YAKALANMIŞTI?

Fİ Yapı'nın sahibi Fikret İnan geçtiğimiz Ağustos 2016'da Cemaat'e yönelik cadı avı kapsamında tutuklanmıştı. İnan, soruşturma sürerken 24 Kasım 2016'da Anadolu Adliyesi Sulh Ceza Hakimi Hasan Akdemir tarafından bazı şüphelilerle birlikte tahliye edilmişti. Tahliye sonrası Akdemir'in rüşvet aldığı iddiaları üzerine soruşturma başladı. İddiaya göre Akdemir, İnan'dan bir avukat aracılığıyla ilk etapta 1 milyon lira rüşvet istedi. Ancak paranın 50 bin dolarını aldı. Ardından İnan'ı sürekli sıkıştıran Akdemir, son olarak 50 bin dolar daha almak için anlaştı. İnan, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Paraları almak için Avukat S.B.'nin bürosunda buluşan Demir, suçüstü yakalanıp tutuklanmıştı.

BÜRODA SUÇÜSTÜ YAKALANDI

Teknik takip görüntülerine göre Avukat S.B.'nin bürosuna gelen Akdemir, İnan ile bir araya geliyor. Hakim önce dönerli pide söylüyor. Ardından pideler yenildikten sonra rüşvet pazarlığı başlıyor. İnan pazarlık sonucu seri numaraları önceden alınan 50 bin doları masaya koyup odadan çıkıyor. Bu sırada polis büroya baskın yapıp Akdemir'i suçüstü yakalıyor.

BAŞSAVCILIK VE KAYYUMLARA KUMPAS

Soruşturma dosyasında Akdemir'in rüşvet olayını örtbas etmek için bir mahkemeyi ayarlayıp Başsavcılık ve kayyumlara 2 milyon 600 bin TL'lik yolsuzluk suçlaması yaptığı iddialarına da yer verildi. Elde edilen ses kayıtlarında Akdemir'in bunun için asliye hukuk mahkemesi ile bilirkişi ayarlamaya çalıştığı bilgileri yer aldı. Ses kayıtlarında hakimin konuştuğu kişiye "Erkek bir milliyetçi mali müşavir bulduk, bayan. Çaktırmadan Asliye Hukuk Mahkemelerinden bir tanesini saf olarak seçtik" şeklindeki konuşmalar dosyaya girdi. Akdemir'in bu hazırlattığı usulsüz bilirkişi raporuyla İnan'a da güç gösterisinde bulunduğu belirtildi.

HASAN AKDEMİR KİM?


Hakim Hasan Akdemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'proje' dediği sulh ceza hakimi olarak uzun süre görev yaptı. Ardından da 
Cemaat soruşturmaları kapsamında verdiği akıl almaz tutuklama kararlarının ödülü olarak İstanbul Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı yapıldı.

60 HAKİM VE SAVCIYI TUTUKLADI

Akdemir Hizmet Hareketi'ne yönelik İstanbul Anadolu yakasında AKP merkezli yürüyen hemen bütün soruşturmalarda imzası olan bir isim.

Pinhan Restoran'ın isminden terör örgütü çıkarıp 20 işadamını tutuklayan da kendisine yönelik çakma suikast tertip eden de yine Akdemir.

Hakim Akdemir 15 Temmuz sonrası hiç bir delil olmadan 60 hakim ve savcı meslektaşını da tutuklamıştı.

ERDOĞAN'IN SAHTE DİPLOMASINA ERİŞİM ENGELİ

Hasan Akdemir'i AKP'nin prensi yapan en önemli kararsa Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgiliydi.

Akdemir, İstanbul Anadolu 5.Sulh Ceza hakimi olduğu dönemde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce Marmara Üniversitesi'nin diploma arşivine erişimi engelleyen isim olduğu ortaya çıktı.

<< Önceki Haber Rüşvetçi hakim 22 yılla yargılanacak Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER