Rusya 89 Avrupalı politikacıyı kara listeye aldı

Rusya 89 Avrupalı politikacıyı kara listeye aldı

Moskova 89 Avrupapolitikacı ve askeri lideri "kara listeye" aldı ve Rusya'ya girişini yasakladı. Ukrayna krizi nedeni ile Batılı ülkelerin yaptırım uyguladığı Rusya, bu ülkelerden gıda alımını durdurarak karşılık vermişti. ABD ve Avrupa Birliği Rusya vatandaşı bir çok üst düzey yöneticiyi kara listeye alarak mal varlıklarını dondurmuştu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın belirlediği liste, AB'nin Moskova'da bulunan ofisine iletildi. AB, Moskova ofisi kendilerine Rusya'ya girişi yasaklanan 89 kişi ile ilgili listenin iletildiğini teyit etti. AB Moskova ofisi Basın Sözcüsü Soren Liborius, Kommersant'a verdiği bilgide, "Biz listeyi aldık. Ancak konu ile ilgili ek bilgiler ve yasal gerekçeler henüz ulaşmadı." bilgisini verdi.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier Kiev ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, kararın barış sürecini olumsuz etkileyeceği uyarısında bulundu. Alman Bakan, "Tehlikeli çatışma ve sorunları çözmeye çalışırken atılan adım buna katkı sağlamayacak…" dedi. 8 vatandaşına giriş yasağı gelen Berlin, Rusya'dan detaylı bilgi talep etti.

Rusya'nın yasak getirdiği listede önemli isimler yer alıyor. Almanya'dan Birlik Grubu Başkan Yardımcısı Michael Fuchs ve Yeşil liderler Daniel Cohn-Bendit, CDU Dış Politika Uzmanı Karl-Georg Wellmann, Federal Savunma Bakanlığı Devlet Sekreteri Katrin Suder, Hava Kuvvetleri Müfettişi Bernd Posselt ve Avrupa Parlamentosu Yeşiller Partisi Başkanı Rebecca Harms yasaklılar listesinde.

İngiliz Milletvekili Malcolm Rifkind, Belçika eski Başbakanı Guy Verhofstadt, Çek Cumhuriyeti eski Dışişleri Bakanı Karel Schwarzenberg, Letonya eski Dışişleri Bakanı ve eski Avrupa Komiseri Sandra Kalniete, İngiliz diplomat ve istihbarat servisi MI6 eski Başkanı Robert John Sawers, Estonya Adalet Bakanı Urmas Reinsalu, İngiliz eski milletvekili Başbakan Yardımcısı Nick Clegg ve Polonya eski Başbakanı Jerzy Buzek'in isimleri bulunuyor. CİHAN
<< Önceki Haber Rusya 89 Avrupalı politikacıyı kara listeye aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER