Rusya Ankara'dan güvenlik garantisi istedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uçak krizi nedeni ile Rusya’da özür dilemesinin ardından ilişkilerin normalleşmesi için alt düzeyde çalışmalar başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rusya'dan özür dilenmeyecek

Video: Arşiv

Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ali Kemal Aydın, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksey Meşkov ile Moskova’da bir araya geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Rus turistlerin Türkiye seyahatleri ile ilgili Ankara’dan güvenlik garantisi istendiği belirtildi.

Tarafların Rus turistlerin güvenliğinin sağlanması ile ilgili gerekli koşulların sağlanması üzerinde durdukları belirtilen açıklamada, “Türkiye’de devam eden yüksek terör tehdidi nedeniyle Rusya için bu alandaki mutlak öncelik oraya gidecek vatandaşların güvenliğidir…” ifadelerine yer verildi.

Rusya ikili ilişkilerin normalleşmesi çerçevesinde Türkiye’ye charter uçuşlara getirilen sınırlamaların kaldırılacağını açıklamıştı. Henüz Rus turistler ilgili yoğun akış başlamazken, turizm sektörü sezonun kaçırılmasından endişe ediyor.

Rus ve Türk yetkililer siyasi diyaloğun yeniden başlaması, ticari, kültürel ve insani ilişkilerin etkinleştirilmesi ve Rusya-Türkiye ilişkilerinin aşamalı olarak canlandırılması konularını da ele aldı.

MuhabirAjans
<< Önceki Haber Rusya Ankara'dan güvenlik garantisi istedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER