Rusya, ayda 10 bin Ebola aşısı üretecek


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dün tescil ettirdiği ve "en etkilisi" diye açıkladığı Ebola aşısından ayda 10 bin adet üretilmesi planlanıyor. Rusya Sağlık Bakanı Veronika Skvortsova, Rusya'nın ayda 10 bin aşı üretmeye hazır olduğunu ve Mart ayında Gine'de aşının kullanılmaya başlanacağını söyledi.

Moskova'da gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Veronika Skvortsova, şu ana kadar klinik testler için ihtiyaç olan miktarda üretildiğini belirttiği ilacın üretiminin, 2015'te artırıldığını söyledi. Ayda 10 bin ampul üretebilecek kapasitede olduklarını ekledi.

Rusya'nın ürettiği Ebola aşısı için Gine'nin talepte bulunduğunu kaydeden Rus Bakan, Mart ayı gibi bu ülkeye aşıların ulaştırılabileceğini aktardı. Veronika Skvortsova, "Tamamen hazırız, Mart-Nisan gibi Gine'de aşılamaya başlamaya hazırız." dedi.

Üretilen aşılar hakkında da bilgi veren Sağlık Bakanı, iki aşının geliştirildiğini, bir tanesinin evrensel olduğunu ve virüsü tamamen etkisizleştirdiğini söyledi. İkinci aşının ise özellikle HIV virüsü kapmış hastalar için geliştirildiğini aktardı.

Rus Bakan, "İkinci aşı çok önemli, özellikle de HIV enfeksiyon oranının çok farklı olduğu Afrika ülkeleri için. Tabi ki diğer ülkeler için de" diye ekledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Rusya, ayda 10 bin Ebola aşısı üretecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER