Rusya bu kez oradan vurdu

Rusya Savunma Bakanı Suriye'deki IŞİD hedeflerinin Hazar Denizi'nde konuşlandırılan Rus savaş gemilerinden fırlatılan uzun menzilli roketlerle vurduğunu açıkladı.

Rusya bu kez oradan vurdu

Rusya, Hazar Denizi'nin güney batısında bulunan savaş gemilerinden fırlattığı yeni nesil uzun menzilli Kalibr-NK füzeleri ile Suriye'de IŞİD'e ait hedefleri vurdu.

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Operasyon Dairesi Başkanı Andrey Kartapolov, Hazar Denizi'nde bulunan filoya ait 4 savaş gemisinden Kalibr NK tip 4 bin kilometre menzilli 26 füzenin Suriye'de bulunan terör örgütü IŞİD ve El Nusra Cephesi hedeflerine fırlatıldığını söyledi. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, 4 savaş gemisinden 26 roket atıldığını belirtti. Şoygu, Rusya Devlet Başkanı Putin'in ABD, Türkiye, Suudi Arabistan, İran ve Irak'la işbirliğini sürdürme talimatı verdiğini de ifade etti.

 Denizden bu sabah gerçekleştirilen saldırı sırasında 11 hedefin vurulduğunu belirten Şoygu, ''Edindiğimiz bilgilere göre hedeflerin tümü imha edildi. Kamu binaları zarar görmedi'' dedi.

Reuters'ın haberine göre Putin, Suriye'deki operasyonlarının sonucu hakkında bir değerlendirmede bulunmak için henüz çok erken olduğunu kaydetti.

‘30 EYLÜL'DEN BU YANA TOPLAM 112 IŞİD HEDEFİ VURULDU’
Rusya'nın Suriye'de 30 Eylül'de başlattığı hava operasyonunda toplam 112 IŞİD hedefinin vurulduğunu bildiren Şoygu, ''Saldırılarımızın yoğunluğu artıyor'' ifadelerini kullandı.

Putin’den, Türkiye, ABD, İran, Suudi Arabistan ve Irak’la çalışma emri
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile yaptığı görüşmede Suriye’de devam IŞİD operasyonları çerçevesinde ;Türkiye, ABD, İran, Suudi Arabistan ve Irak’la çalışmaları sürdürme emri verdi.

Yabancı ortaklarla çalışmaya ihtiyaç olduğunu ifade eden Putin, “Çünkü Türkiye, Suudi Arabistan, ABD, İran, Irak ve diğer komşu ülkelerin katkıları olmadan, bu çalışmaları uygun bir şekilde gerçekleştirmiş olamayız.” ifadelerini kullandı.

Rus lider özellikle Türkiye ve ABD ile askeri uzmanlar seviyesinde iletişim kurulmasının gerektiğini vurguladı.

Suriye’de gerçekleştirilen operasyonlarda görevin en üst seviyede yerine getirildiğini ifade eden Putin, henüz sonuç alınması için erken olduğun kaydetti.

Rus Bakan Türkiye sınırında yaşanan sorunlarla ilgili Türk tarafı ile iletişim kurduklarını belirtti.
<< Önceki Haber Rusya bu kez oradan vurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER