Rusya'da faizler düşer, ama ekonomik büyüme şüpheli


MOSKOVA (CİHAN)- Ukrayna krizi, yaptırımlar ve petrol fiyatlarının sert düşüşü nedeni ile zor günler yaşayan Rusya ekonomisinde 2015'te küçülme bekleniyor. Hükümet cephesi 2016 yılı için büyüme öngörürken, uzmanlar krizin uzun sürebileceği konusunda endişeli.

Rusnano'nun başkanlığını yapan ekonominin önemli isimlerinden Anatoli Çubays, 2015'te faiz oranlarında düşüşün devam etmesini beklediğini; ancak 2016 için büyüme öngörmediğini söyledi.

Rus devlet televizyonuna konuşan Çubays, "Rusya Ekonomi Bakanı Aleksey Ulyukayev ve Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina ile maalesef aynı fikirde değilim. Onlar 2016'da büyüme olabileceğini söylüyor. Bana göre bu gerçekçi değil." ifadelerini kullandı.

Enflasyon rakamları ile ilgili beklentileri kabul edebileceğini kaydeden Çubays, "2015'te enflasyon yüzde 11,5-12,5 olabilir. Geçen yıla göre fazla olsa da kabul edilebilir bir oran. Yıl sonuna doğu enflasyon düşebilir." şeklinde konuştu.

Rusya mali piyasaları açısından faiz oranlarının düşmesini beklediğini ifade eden Rus ekonomist, "Rusnano olarak borç almamız lazım. Bu bizim bütçemiz açısından çok önemli." uyarısında bulundu. Rusya'da yıl başından bu yana 3 puan düşen faiz oranları halen yüzde 14'lerde.

Rusya Ekonomi Bakanı Ulyukayev, 2015'te yüzde 3 küçülecek ekonominin 2016'da yüzde 2-2,5 civarında büyümesinin beklendiğini açıkladı. CİHAN
<< Önceki Haber Rusya'da faizler düşer, ama ekonomik büyüme şüpheli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER