Rusya'da otomotiv sanayi küçülmeye gitti


Rusya'da otomobil fabrikalarında üretim hacminin azalmasından dolayı yabancı otomotiv sanayi şirketleri küçülmeye yöneldi. Otomotiv ve yedek parça sanayisine malzeme sağlayan birçok firma krizden dolayı ya kapasitesini düşürdü ya da iş modelini değiştirdi.

Rusya'da faaliyet gösteren Japon Exedy ve KYB, Amerikan Johnson Controls ve Fransız Faurecia krizden en çok etkilenen otomotiv firmaları oldu. Japon Exedy firması, debriyaj üretimi yapan "Exedy Vis Rus" şirketindeki hisselerinin yüzde 33'nü Rus "AvtoVAZ" şirketine sattı.

Yay ve amortisör üreten diğer bir Japon firması KYB de Moskova'daki merkezi lojistik deposundan çıkma kararı aldı ve Mayıs ayında bütün yedek parçaları Letonya'daki deposuna taşıdı. Firma, karara gerekçe olarak ekonomik zorlukları gösterdi.

Üretimin düşmesi, Fransız Faurecia firmasını Kaluga şehrindeki fabrikalarında personel azaltmak zorunda bıraktı. Faurecia firması Volkswagen ve AvtoVAZ için egzoz sistemleri parçaları ve çeşitli bileşenler üretiyor.

Bunun dışında General Motors için koltuk üreten Amerikan Johnson Controls firması da krizden dolayı Leningrad bölgesindeki üretimini durdurmak zorunda kaldı. CİHAN
<< Önceki Haber Rusya'da otomotiv sanayi küçülmeye gitti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER