Rusya’dan AGİT’e ve Transparency International red!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Mart 7 2023
Rusya, AGİT’e Viyana Deklerasyonu kapsamında ordusu hakkında bilgi vermeyi durdurma kararı aldı. Ve aynı gün uluslararası Şeffaflık Örgütü Transparency International’ı "istenmeyen örgüt" ilan etti
SAMANYOLUHABER.COM - MOSKOVA
Rus basınında çıkan bilgilere göre Moskova’nın bu adımı, Batı ülkelerinin ve NATO’nun Rusya’ya karşı takındığı eylemlere bir cevap olarak nitelendirdi.
Askeri güvenlik delegasyonu başkanı Konstantin Gavrilov, Rusya Federasyonu yıllık askeri bilgi alışverişinin (AEMI) bir parçası olarak bilgi sağlarsa, yukarıda belirtilen devletlerin eline geçeceği gerçeğinden hareket ettiklerini söyledi.
Bu kararla Rusya, Viyana Belgesinde 2011 yılında (VD-2011) şart koşulan ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'na (AGİT) üye 57 ülkeyi kapsayan silahlı kuvvetlerle ilgili yıllık veri alışverişinden çıkmış oldu.
Rusya, Şeffaflık Örgütü’nü "istenmeyen örgüt" ilan etti
Rusya Federal Başsavcılığı, Uluslararası Şeffaflık Örgütü'nü (Transparency International) Rusya'da "istenmeyen örgüt" ilan etti.
Başsavcılık, "Uluslararası Şeffaflık Örgütü'nün Rusya'nın "ç işlerine karıştığını, anayasal düzenin temellerine ve ülkenin güvenliğine tehdit oluşturduğunu" savundu.
Örgütün Rusya şubesi 2015 yılında "yabancı ajan" olarak kabul edilmiş, ancak bu statüde faaliyetine izin verilmişti. Uluslararası Şeffaflık Örgütü 1993 yılında kuruldu.
Bilindiği üzere, kuruluşun amacı, yolsuzlukla mücadele etmek ve dünyanın dört bir yanındaki ülkelerdeki yolsuzluk seviyesini incelemek.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!2.Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Özel'e tepkiler büyüyor3.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!4.AİHM kararlarına rağmen hukuksuz operasyonlar sürüyor: 1601 kişi daha tutuklandı5.Duygulara köprü kurmak

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







