Rusya’dan bazı cephe bölgelerinde yoğun askeri hareketlilik!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ağustos 11 2025
Rus Ordusu, çatışmaların yoğun olduğu Zaporijya ve Donetsk'in kuzeyine Temmuz ve Ağustos aylarında askeri yığınak yapıyor.
Samanyoluhaber.com - Moskova
Rusya'nın Zaporijya cephesi ile Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin (DNR) kuzey bölgelerine önemli askeri araç ve mühimmat kaydırdığı görüntüler sosyal medyaya düştü.
Ukrayna'nın "Savaş Şartlarında Araştırma Merkezi" başkanı ve tanınmış analist Petro Andryushchenko, Temmuz-Ağustos döneminin en büyük askeri hareketliliğinin yaşandığını belirterek, bu durumun Kiev yönetiminde alarm yarattığını ifade etti.
Andryushchenko'nun paylaştığı görüntüler ve istihbarat bilgilerine göre: Rus birlikleri, Berdyansk bölgesinden DNR'nin kuzeyine önemli miktarda topçu ve zırhlı araç sevkiyatı yapıyor. Kırım'dan bir tugay ile alay arası askeri personel takviyesi aynı bölgeye intikal ettiriliyor. Aynı şekilde Zaporijya cephe hattında yoğun askeri hazırlıklar gözlemleniyor.
Ukrayna tepkili
Ukraynalı yetkili, bu hareketliliğin Rusya'nın yeni bir taarruz hazırlığı olabileceği uyarısında bulundu. Özellikle: Zaporijya bölgesindeki güç artırımının, Rusya'nın güney cephesini güçlendirme stratejisinin parçası olduğu, DNR'nin kuzeyine yapılan sevkiyatların, Ukrayna'nın Donbas'taki savunma hatlarını test etme amacı taşıyabileceği, bu askeri yığınakların Alaska'daki Trump-Putin zirvesi öncesinde Rusya'nın elini güçlendirme çabası olabileceği değerlendirmeleri yapılıyor.
Ayrıca askeri uzmanlar da, önümüzdeki günlerde cephe hattında artan çatışmaların yaşanabileceği konusunda uyarıda bulunuyor. Batılı istihbarat kaynakları da Ukrayna'nın doğu ve güney cephelerinde Rusya'nın askeri varlığını artırdığını doğruluyor.
NATO yetkilileri, bu hareketliliğin bölgedeki güvenlik durumunu daha da kırılgan hale getirdiğini belirtirken, Ukrayna silahlı kuvvetlerinin alarm durumunda olduğu ifade ediliyor. Özellikle
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama2.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!3.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü4.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!5.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı
6.Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakkında açıklama7.Fatih Altaylı hakkında tahliye kararı8.Yargıtay'dan Narin Güran kararı!9.İktidara tepkiler çığ gibi: 'Ülke terörist kampına dönüştü, iktidar muhaliflerin peşinde'10.Türkiye'yi sarsan IŞİD operasyonu: 5 savcı görevlendirildi, 5 gözaltı var

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyo...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...

Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' g...

Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Han...


