Rusya'dan "Türkiye'ye giden IŞİD petrol tankerlerini vurduk" iddiası


Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Suriye'den Türkiye'ye sınırına doğru yol aldığı iddia edilen IŞİD'e ait petrol tankerlerinin Suriye'nin İdlib şehrinde, Rus savaş uçakları tarafından vurulduğunu açıkladı. Konaşenkov, "Yapılan bombardımanlar sonucunda Türkiye'ye petrol taşıyan 20'den fazla IŞİD tankeri ve ZU-23 uçaksavarla donatılmış 2 adet arazi aracı imha edilmiştir." dedi.

Konaşenkov, Rus savaş uçaklarının Suriye'de son 2 günde gerçekleştirdiği operasyonlarda IŞİD'in kontrolü altında bulunan Deyr ez Zor ve Halep'teki 6 petrol rafinerisinin de vurularak imha edildiğini söyledi. Ayrıca Konaşenkov'un sözlerine göre Rus savaş uçakları Halep, İdlib, Lazkiye, Hama, Humus, Şam, Dera, Rakka ve Deyr ez Zor şehirlerinde son 24 saatte toplamda 121 sorti yaparak 424 terörist hedefi vurdu.

Bakanlık sözcüsü açıklamasının devamında Rus Su-34 savaş uçaklarının IŞİD'in merkezi olarak bilinen Rakka yakınlarında IŞİD liderlerinin toplandığı bir sığınağın imha ettiğini bildirdi. Sözcü, Suriye'nin Zerba bölgesinde yürütülen diğer operasyonlar sonucunda El Nusra'ya ait büyük bir silah deposunun da vurulduğu bilgisini verdi. Konaşenkov bu saldırıda El Nusra'nın ele geçirdiği bir OSA uçaksavar füze sisteminin yok edildiğini sözlerine ekledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Rusya'dan "Türkiye'ye giden IŞİD petrol tankerlerini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER