Rusya’dan yeni bir enerji hamlesi!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Kasım 12 2024
Moskova, önde gelen Rus enerji şirketleri Rosneft, Gazpromneft ve Lukoil gibi şirketleri birleştirerek küresel bir enerji devi oluşturmayı hedefliyor.
MOSKOVA - SAMANYOLUHABER
The Wall Street Journal (WSJ), tarafından yapılan habere göre, bu birleşme planı, son aylarda Kremlin’de tartışılmakta ve gerçekleşmesi halinde Rusya, Suudi Arabistan’ın Aramco’sundan sonra dünyanın en büyük ikinci petrol üreticisine sahip olacak.
Konuyla alakalı aktaran Business FM’in verilerine göre bu adım, Rusya’nın enerji piyasasındaki kontrolünü artırma ve özellikle Hindistan ile Çin gibi büyük ithalatçılar karşısında pazarlık gücünü yükseltme amacı taşıyor.
Rosneft ve Lukoil’den de resmi doğrulama gelmezken, Gazprom yetkilileri bu konuda yorum yapmadı. Uzmanlar ise, bu birleşmenin hem teknik hem de finansal açıdan zorlayıcı olabileceğini belirtiyor.
Finans uzmanı İgor Yuşkov, Rosneft’in gereken fonları sağlamasının zorluklarına dikkat çekerek sürecin finansal ve teknik sıkıntılar doğurabileceğini ifade etti.
Bazı yorumcular ise WSJ’nin bu haberi yayımlayarak Rusya’daki ekonomik ve siyasi elitler arasında gerginlik yaratma amacı taşıdığını iddia ediyor. Uzmanlar, Batı’nın bu tür haberlerle Rusya’nın enerji piyasasındaki gücünü zayıflatmaya çalıştığını da dile getiriyor.
Rusya’nın yeni Enerji Stratejisi, 2030 yılına kadar yıllık petrol üretimini 540 milyon ton seviyesine çıkarma ve bu düzeyi 20 yıl boyunca koruma hedefini içeriyor. Geçtiğimiz yıl ise bu üretim miktarı 530 milyon ton olarak kaydedildi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı2.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor3.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var4.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti5.Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine konuldu
6.Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenekler var, harekete geçmemiz gerekebilir'7.Skandal iddia: Diyanet 1400 TÜGVA üyesinin umre masraflarını ödedi8.AKP'ye katılan milletvekili bu sefer Erdoğan'ın fotoğrafına asker selamı verdi9.Bunaltıcı sıkıntılar10.Kara Kuvvetleri'nde ihale soruşturması: Askerler dahil çok sayıda kişiye gözaltı!

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı

550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... ...

Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 2...

Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzlu...

Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine ...


