Rusya Federal Turizm Ajansı: Türkiye'ye tur satış yasağını başlatıyoruz


Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm) Başkanı Oleg Safonov, kararnamenin imzalanmasının ardından Türkiye'ye tatil turu satış yasağını başlattıklarını duyurdu.

Türkiye hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle Rus Su-24 uçağı Türk F-16 jetleri tarafından Suriye'de düşürülmüştü. Yaşanan bu olay ardından yaşanan Rusya, Türkiye'ye karşı ekonomik önlemler alacağını duyurmuştu.

Putin, Türkiye'ye karşı uygulanacak ekonomik önlemler kararnamesini imzaladı. Kararnamede tur operatörlerine ve tur ajanslarına, Türkiye'yi ziyaret gerektirecek tatil turlarını Rusya vatandaşlarına satmaması emrediliyor.

Kararnamenin açıklanmasının ardından bir açıklama da Rosturizm'den geldi. Türkiye'ye karşı belli bir süreden beri çalışmaların yapıldığını söyleyen Safonov, tur satışların durdurulmasını hatta yasakladıklarını söyledi. Safonov, "İmzalanan kararnameyi inceleyeceğiz. Şimdiden uygulamaya geçtiğimiz söyleyebilirim. Artık tur şirketleri Türkiye'ye tur satmıyor, charter uçuşları da gerçekleştirilmiyor." dedi.

Rosturizm verilerine göre Türkiye'de 9 bin 964 Rus turist bulunuyor. Rus turistlerin büyük bölümü 7 Aralık'a kadar ülkesine dönecek. 26 Aralık itibariyle Türkiye'de Rus turistlerin kalmayacağı belirtildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Rusya Federal Turizm Ajansı: Türkiye'ye tur satış yasağını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER