Rusya beklemede: Savaş Ermenistan topraklarına ulaşırsa yardım ederiz
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Ekim 31 2020
Paylaş
X Post
Rusya, Azerbaycan ile Dağlık Karabağ'da yaşadığı çatışmaya şu ana kadar müdahil olmadı. Rusya, Azeri ordusu Ermenistan topraklarına ulaşırsa Erivan'a yardım edeceğini açıkladı.
Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada iki tarafa çatışmaları durdurma çağrısı yapılırken, "Eğer çatışmalar direkt olarak Ermenistan'ın topraklarında yer almaya başlarsa Rusya gereken tüm yardımı yapacaktır." denildi.
Cumartesi sabahı Ermenistan lideri Nikos Paşinyan, Rusya Devlet Başkanı Vlaimidr Putin'e bir mektup göndererek, kendilerine güvenlik sağlanması için istişarelere "acil" olarak başlanması için çağrıda bulundu.
Paşinyan mektubu taraflar yeni bir ateşkes anlaşmasına varamadıktan sonra gönderdi.
Cuma ve cumartesi sabahı çatışmaların devam ettiği belirtildi.
ERMENİSTAN TOPRAKLARINA ULAŞIRSA...
T24'ün haberine göre Rusya'nın Ermenistan'da bir askeri üssü ve Erivan ile savunma anlaşması bulunuyor.
Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında "Ermenistan topraklarına ulaşırsa" ifadeleri dikkati çekti.
Uluslararası hukuka göre Azerbaycan'a ait olan Dağlık Karabağ etnik Ermeniler tarafından yönetiliyor. Taraflar uzun yıllardır bu bölge için sık sık karşı karşıya geldi.
27 Eylül'de başlayan çatışmalarda bugüne kadar 1.200'den fazla insan hayatını kaybetti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Üsküdar Seçimleri Öncesi Tutuklanmıştı! Avukat Onur Cingil Duyurdu: CHP’li İBB Meclis Üyesi Ekrem Baki Özgürlüğüne Kavuştu2."Yazarkasayla Gelip Emekliyi Canından Ettiler": Özgür Özel'den İktidara Ve Medyaya Tepki3.Yazıcıoğlu Dosyasında Beklenmedik Hamle: Yıllardır Dosyayı Takip Eden Avukat Da Hedefte4.Ukrayna'nın altyapısı tamamen yok olmak üzere5.Ahmet Şık'tan Meclis'te Flaş Fon Çıkışı: "Erişim Engeli Getiren Yargı Mensupları O Fonlarda İşlem Yaptı mı?"
6.Ankara'da Aynı Gün İkinci İntihar Şoku: 2 Aylık Çevik Kuvvet Polisi Yaşamına Son Verdi7.Fon Soruşturmasında Gizem Çözüldü: Tera TLY Fonunun İlk 11 Yatırımcısı ve Payları Belli Oldu!8.Erdoğan'ın Saraylarına Para Yetişmiyor! Ahlat'taki Kışlık Saray İçin Yeni İhale Yapıldı9.Hatimoğulları’ndan Emekli Polis İntiharı Sonrası Tepki: "Daha Kaç Can Yoksulluğa Kurban Verilecek?"10.Sermaye Piyasaları Soruşturmasında Şok Gelişme: Erkan Kilimci Hakkında Tutuklama Kararı

PROF. DR. ŞERİF ALİ TEKALAN

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Üsküdar Seçimleri Öncesi Tutuklanmıştı! Avukat Onu...

"Yazarkasayla Gelip Emekliyi Canından Ettiler": Öz...

Yazıcıoğlu Dosyasında Beklenmedik Hamle: Yıllardır...

Ukrayna'nın altyapısı tamamen yok olmak üzere

Ahmet Şık'tan Meclis'te Flaş Fon Çıkışı: "Erişim E...







