Rusya, Mısır'a turizm yasağını kaldırıyor


Mısır'dan havalanan Rus yolcu uçağının IŞİD tarafından havada patlatılmasının ardından Rus turistler için uygulanmaya başlanan turizm yasağı kaldırılıyor. Türkiye'ye gidemeyen Rus turistlerin, yasağın kaldırılmasıyla birlikte Mısır'a yönelmesi bekleniyor.

Kahire'de Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El-Sisi ve Mısır parlamento başkanıyla bir araya gelen Rusya parlamentosu alt kanadı Duma Başkanı Sergey Narışkin, Rus turistler için yürürlükte olan turizm yasağının kısa bir süre içinde kaldırılabileceği bilgisini verdi. Narışkin, "Rus turistlerin Mısır tatil beldelerinde yeniden tatil yapabilmeleri için bazı görüşmeler yaptık ve eminim ki kısa bir süre içinde bu problemi çözmüş olacağız." şeklinde konuştu.

Narışkin, iki ülkenin de yürütülen diyaloğa büyük önem verdiğini ve büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Narışkin ayrıca, Sina'da Rus uçağının düşmesinden sonra Moskova'nın Rus turistler adına duyduğu güvenlik endişesini anlayışla karşıladığı için Kahire'ye teşekkür etti. Narışkin, "Şu anda ülkemizin havacılık güvenliğiyle ilgilenen uzmanları ve temsilcileri, Rus turistlerin güvenliğini sağlamak amacıyla yoğun bir çalışma yürütüyor." dedi.

31 Ekim'de Kogalymavia Havayolu'na ait Airbus A321 tipi yolcu uçağı Moskova saati ile 06.51'de St. Petersburg'a varmak üzere Şarm-el-Şeyh Havalimanı'ndan havalanmıştı. Uçak ile bağlantı, havalandıktan 23 dakika sonra kesilmiş ve yolcu uçağı Sina'ya düşmüştü. Düşen uçakta 7 mürettebat dâhil 224 yolcu hayatını kaybetmişti. Olayın ardından Rusya, Mısır'a tüm uçak seferlerini iptal etmiş ve Rus turistlere Mısır'da tatil satışını yasaklamıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Rusya, Mısır'a turizm yasağını kaldırıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER