‘Rusya modern tarihinde hiç bu kadar şiddetli çatışmalar yaşamadı’
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Ocak 24 2023
Rusya’nın Ukrayna’da başlattığı askeri harekat 335’inci güne girdi ve bin kilometreyi geçen temas hattında şiddetli çatışmalar devam ediyor.
SAMANYOLUHABER.COM - MOSKOVA
Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, Ukrayna’daki askeri harekatta Rus ordusuna neredeyse tüm Batı’nın karşı koyduğunu, Rusya’nın modern tarihinde hiç bu kadar şiddetli çatışmalar yaşamadığını söyledi.
11 Ocak'ta Genelkurmay başkanı Valery Gerasimov’un Ukrayna'daki harekat birlikleri ortak grubunun komutanlığına atanmasının ardından ordu kademesinde önemli değişiklikler yaptı. Güney Askeri Bölge komutanlığına General Sergey Kuzovlev'in atandığını bildirdi.
Kuzovlev, yeni görevinden önce Batı Askeri Bölge komutanıydı. Batı Askeri Bölgesi’nde General Sergey Kuzovlev’dan boşalan koltuğa Korgeneral Yevgeny Nikiforov atandı.
Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, savaş hakkındaki geniş çaplı ilk röportajını Rusya Genelkurmay Başkanlığı'nın kuruluşunun 260’ıncı yıldönümü münsabetiyle, ülkenin önde gelen gazetelerinden Argumentı Faktı’ye (AİF) verdi.
Cephe hattında yaşana son gelişmelere ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Gerasimov, “Modern Rusya hiçbir zaman bu kadar yüksek düzeyde ve yoğunlukta çatışmalar yaşamadı. Ülkemize ve ordumuza bugün neredeyse tüm kolektif Batı karşı koyuyor” ifadelerini kullandı.
Durumu istikrara kavuşturmak, yeni bölgeleri korumak ve taarruza geçmek için kısmi seferberlik gerçekleştirdiklerini söyleyen Genelkurmay Başkanı, 2. Dünya Savaşı’ndan sonra böyle etkinliklerin yapılmadığını belirterek, Putin’in belirlediği hedeflere ulaşmak için gereken tedbirleri aldıklarını, mevcut askeri tehditler dikkate alınarak Rusya’nın güvenliğini sağlamaya devam ettiklerini söyledi.
Rusya’daki seferberlik eğitimi sisteminin yeni modern ekonomik ilişkilere tam olarak uyarlanmadığını kabul eden Gerasimov, ‘Bu yüzden hareket başladıktan sonra he
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”2.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'3.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!4.Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle serbest bırakıldı5.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, ...

'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'

Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeye...

Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle ser...

MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinle...


