Rusya Savunma Bakanlığı: Askeri Ateşe Tuğamiral Güneş'e sert sunum yapıldı


Rusya Savunma Bakanlığı, bugün Ege Denizi'nde Rus savaş gemisinin Türk balıkçı gemisine uyarı ateşi açmasıyla ilgili bilgi vermek için bakanlığa çağırılan Türkiye Moskova Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Tuğamiral Ahmet Güneş'e "sert bir sunum yapıldığını" duyurdu.

Rus Interfax ajansının haberine göre Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Tuğamiral Ahmet Güneş'in Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Anatoli Antonov ile görüşmesi için acilen Rusya Savunma Bakanlığı'na çağrıldığı bildirildi. Rus savaş gemisi 'Smetlivy'nin Ege Denizi'nde bir Türk balıkçı gemisine uyarı ateşi açmasıyla ilgili bilgi vermek ve yaşanan endişeyi dile getirmek için Tuğamiral Güneş'in çağrıldığı aktarıldı. Rusya Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada ayrıca Tuğamiral Güneş'e "Ege Denizi'ndeki Rus gemisi olayı ile ilgili muhtemel zararlı sonuçlar konusunda sert bir sunum yapıldığı" kaydedildi.

"Ankara'nın Suriye'de uluslararası terörle mücadele görevlerini yerine getirmekte olan Rus askeri birliğine karşı mantıksız eylemlerinin çıkabilecek zararlı sonuçları üzerinde Türk askeri diplomata sert bir sunum yapıldı." ifadelerine yer verilen açıklamada, "Özellikle, Ege Denizi'nde balıkçı teknesi ile muhtemel bir çarpışmadan kaçınan Rus Smetlivy devriye gemisine karşı Türk tarafının kışkırtıcı eylemlerinden derin endişe duyuyoruz." denildi. Açıklamada ayrıca, Türk balıkçı teknesi ile çarpışmamak için uyarı ateşi yapıldığı da aktarıldı.

RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI: "BİR TRAJEDİDEN ŞANS ESERİ KAÇINILDI"

Rusya Savunma Bakanlığı açıklamasında, "Neyse ki bir trajediden şans eseri kaçınıldı" ifadesine yer verdi. Tuğamiral Ahmet Güneş'in ise acilen konu hakkında Ankara'yı bilgilendirmek için söz verdiği bildirildi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus savaş gemisinin Ege Denizi'nde, Lemnos adasının 22 kilometre yakınında bir Türk balıkçı gemisini fark edildiğini, yaklaşık 600 metrelik mesafede ise Türk balıkçı gemisiyle muhtemel çarpışmayı önlemek amacıyla söz konusu gemiye uyarı ateşi açıldığını açıklamıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Rusya Savunma Bakanlığı: Askeri Ateşe Tuğamiral Güneş'e... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER