Rusya-Suriye Ekonomi, Güvenlik ve Savunma Toplantısı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Eylül 10 2025
Paylaş
X Post
Rusya ile Suriye arasında ekonomik, güvenlik, savunma ve siyasi konuları ele almak üzere önemli bir heyet Şam’a resmi ziyarette bulundu.
Samanyoluhaber.com - Moskova
Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak başkanlığındaki geniş katılımlı Rus heyeti, Suriye Devlet Başkanı’nın yönetiminden sorumlu yetkilisi Maher Hüseyin eş-Şaraa ile bir araya geldi.
Suriye’nin resmi haber ajansı SANA’nın aktardığına göre, Novak başkanlığındaki heyet, Suriye’de ekonomik, güvenlik, savunma ve siyasi konuları ele almak üzere görüşmeler gerçekleştirecek.
Daha önce, 31 Temmuz’da, Suriye Dışişleri Bakanı Asaad Hasan eş-Şibani başkanlığındaki bir Suriye heyeti, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından Kremlin’de kabul edilmişti. Şibani, bu ziyaretten önce Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile de bir araya gelerek, iki ülke arasındaki mevcut iş birliği anlaşmalarının envanterinin çıkarılmasına karar vermişti.
Lavrov, Rusya’nın Suriye’yi dost bir ülke olarak gördüğünü ve iktidarda kim olursa olsun ilişkilerin güçlendirilmesini planladığını vurgulamıştı. Aynı şekilde Suriye yönetimi de Moskova ile iş birliğine devam etmeyi ve yeni bir hükümetlerarası komisyon oluşturmayı hedefliyor.
İkili ilişkiler, siyasi değişimlere rağmen devam ediyor
Aralık 2024’te Suriye’de, Rusya’nın desteklediği Beşar Esad rejimi düştü ve ülkeyi silahlı muhalefet yönetmeye başladı. 12 Şubat’ta Putin, Suriye’nin geçici devlet başkanı Ahmed el-Şaraa ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Putin, Rusya’nın Suriye’ye olan desteğini sürdüreceğini, ülkenin sosyo-ekonomik durumunun iyileştirilmesine yardımcı olacağını ve insani yardım sağlayacağını belirtti.
Rusya’nın Suriye’ye yönelik ekonomik, güvenlik ve savunma alanlarındaki desteği, bölgedeki etkisini sürdürme çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor. İki ülke arasındaki iş birliği, S
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.İsrail’in Lübnan’a düzenlediği saldırılarda can kaybı 570’e yükseldi2.Alman medyası: Putin görüşmesi Trump'ın İran politikasını değiştirdi3.İspanya'dan İsrail'e sert hamle: Büyükelçi geri çekildi diplomatik kriz derinleşiyor4.Avukat Aytaç Ünsal Tahliye Edilmiyor: “Cezasını Tamamladı Ama Hâlâ Cezaevinde”5.Trump: “İran’da Vurulacak Hedef Kalmadı, Savaşı İstediğim An Bitirebilirim”
6.Roller tersine döndü: Ukraynalı askerler Alman ordusunu eğitecek7.İsrail’e ‘bomba’ satan Türk şirketi isim değiştirdi8.İran'dan Hürmüz için sert uyarı: ABD ve İsrail'e ait gemiler 'meşru hedef' ilan edildi9.İmralı'da kriz iddiası: Öcalan'ın evi hazır ancak 'statü' gerekçesiyle taşınmıyor10.Araç İçi Ekranlara Sıkı Denetim: Kurallara Uymayana 21 Bin TL Ceza ve Trafikten Men

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

NUMAN YILMAZ YİĞİT

ARİF ASALIOĞLU

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER

İsrail’in Lübnan’a düzenlediği saldırılarda can ka...

Alman medyası: Putin görüşmesi Trump'ın İran polit...

İspanya'dan İsrail'e sert hamle: Büyükelçi geri çe...

Avukat Aytaç Ünsal Tahliye Edilmiyor: “Cezasını Ta...

Trump: “İran’da Vurulacak Hedef Kalmadı, Savaşı İs...







