Rusya, Suriye üzerinden mesaj verdi
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ekim 26 2020
Paylaş
X Post
Rusya, Suriye'de tansiyonu daha da yükseltecek bir saldırı düzenledi. Yerel kaynaklar saldırıda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) desteklediği 100'e yakın muhalif savaşçının hayatını kaybettiğini bildiriyor.
SAMANYOLUHABER- Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Şam'ın müttefiki Rusya'nın Suriye'nin kuzey batısına düzenlediği hava saldırısında Türkiye destekli 34 muhalif savaşçıyı öldürdüğünü belirtti.
Yerel kaynaklar 100'e yakın muhalif savaşçının hayatını kaybettiğini iddia ediyor. Şu ana dek saldırıya dair Türkiye, Rusya ve Suriye cenahından herhangi bir resmi beyanda bulunulmadı.
Fransız Haber Ajansı'nın (AFP) SOHR'dan aktardığına göre Rus savaş uçakları İdlib'de bulunan Şam Lejyonu'na ait bir eğitim kampını hedef aldı.
Hava saldırısında yaralananların da olduğu belirtildi.
27 Şubat’ta Suriye’nin Idlib şehrinde Esed rejimine bağlı kuvvetlerin hava saldırısı sonucu Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensubu 34 asker hayatını kaybetmişti.
Rusya Savunma Bakanlığı, Türkiye’nin kendileri Türk askerlerinin orada olduğuyla ilgili bir bilgi vermediğini iddia etmişti.
ERDOĞAN, PUTİN'İN AYAĞINA GİTMİŞTİ
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya’nın iddialarını tekzip etmiş, saldırıdan günler önce TSK'nın orada olduğunun bilgisinin Rus makamlarıyla paylaşıldığını ifade etmişti. Bombardımanın Rus taarruz uçaklarının görev aldığı iddiaları hâlâ cevapsız.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 Mart'ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i ziyaret etmişti.
Putin'in Erdoğan'ı Kremlin Sarayı'nın kabul salonunun kapısında 2 dakika beklettiğine dair görüntüler Rus devlet televizyonunda yayınlanmıştı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hayat Harekettir2.Altın ve Gümüş'ün yönü ne olacak? İşte dünya devlerinin tahminleri!3.NATO’nun ABD’ye savaş desteği AB’yi rahatsız etti4.Trump “anlaşıyoruz” demişti, İran’dan yanıt geldi5.Cezaevlerinde “e-avukat” dönemi başladı: Görüşmelere süre sınırı geliyor
6.Dogalgaz ve Elektiriğe Nisan ayında zam yolda mı?7.Yatırım altın ve konuttan, faiz ve borsaya kayıyor8.Muhittin Böcek birşeye mi zorlanıyor? Akın Gürlek, ‘Konuşacak’ demişti9.Adalet Bakanı'nın tapu kayıtlarını sorgulayan müdür tutuklandı10.İsrail Meclisi onayladı: Filistinli mahkumlar asılarak idam edilecek!

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

TÜRKMEN TERZİ

ABDULLAH AYMAZ












