Rusya: Suriye yönetimine askeri ve teknolojik yardım devam edecek


Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, terör örgütü IŞİD'le mücadele çerçevesinde Suriye yönetimine askeri ve teknolojik desteklerinin devam edeceğini söyledi. The New York Times gazetesine konuşan Zaharova, IŞİD'e karşı mücadele için güçlerin birleştirmesinden yana olduklarını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, "Teröristlerle mücadele için biz Suriye yönetimine sürekli teknoloji gönderdik. Onları destekledik, destekliyoruz ve desteklemeye devam ediyoruz." dedi.

Rus diplomata göre, Moskova'nın Suriye'ye askeri yardımı, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in IŞİD'e karşı savaşan tüm güçlerin birleştirilmesi yönündeki önerisi bağlamında devam ediyor.

ESED SONRASI İLE İLGİLİ BATI'NIN PLANI YOK

Suriye lideri Beşşar Esed'in devrilmesine karşı çıktıklarını tekrarlayan Zaharova, Batı'nın Esed'in gitmesinden sonra Suriye'de barışla ilgili planının da bulunmadığını iddia etti.

Sözcüsü, "Batı bunun ardından (Esed'in gitmesinden sonra) ne yapmayı planlıyor? Batı'nın problemi Esed'in gitmesinden sonra Suriye'yi nasıl yöneteceği konusunda herhangi bir planının olmamasıdır. "dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Rusya: Suriye yönetimine askeri ve teknolojik yardım devam... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER