Rusya Suriye'ye ilk kez S-300 konuşlandırdı
⏱ Okuma Süresi 1 dk•Yayınlanma Salı, Ekim 4 2016
ABD'de yayın yapan Fox News televizyonuna göre, Rusya Suriye'ye S-300 hava savunma sistemleri sevk etti.
Fox News'ün üç ABD'li yetkiliye dayandırdığı haberine göre, S-300 hava savunma sistemleri haftasonu Suriye'nin Tartus kentine sevk edildi. Haberde, Rusya'nın bu sistemleri ilk kez kendi toprakları dışındaki bir yere konuşlandırdığı ifade edildi.
Moskova'dansa bu haberlerle ilgili henüz bir doğrulama gelmedi. Bu arada Fox News'in haberi, ABD'nin Rusya ile Suriye konusundaki müzakerelerini dondurduğunu ilan etmesinden bir gün sonra gün ortaya çıktı. S-300 hava savunma sistemlerinin 240 kilometrelik bir menzili var. Rusya Türk F16'larının Suriye'de bir Rus Su-24 uçağını düşürmesi ardından Lazkiye yakınlarındaki Hmeymim Üssü'nde S-400 hava savunma sistemleri konuşlandırmıştı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”4.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'5.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







