'Rusya ve Türkiye’nin diyaloğu dünya siyaseti için yararlı'
⏱ Okuma Süresi 1 dk•Yayınlanma Salı, Ağustos 9 2016
ESKİ Sovyetler Birliği Devlet Başkanı Mihail Gorbaçev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adım adım diyalog kurmaya ve işbirliği yolu ile yarar elde etmeye çalışarak doğru yaptıklarını ve iki liderin St. Petersburg’daki görüşmesinin iki ülke için olduğu kadar, dünya siyaseti adına da yararlı olacağını bildirdi.

Gorbaçev, Rus haber ajansı Ria Novosti’ye yaptığı açıklamada bu görüşmeye ilişkin "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşmeye karar vererek çok doğru yaptığını düşünüyorum. Adım adım diyalog kurulması ve işbirliği yolu bulunması gerek. Ayrıca hem Türkiye, hem biz, hem de dünya politikası adına çok yararlı olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.
Erdoğan ve Putin, Kasım 2015’teki uçak krizinden bu yana ilk kez, Rusya’nın St. Petersburg şehrinde bugün bir araya gelecekler.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı3.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'4.İddia: ‘Erdoğan’dan vekillere ekran izni'5.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler
6.İstanbul Barosu Başkanı: Cezaevlerinde sadece anneler değil, çocukları da cezalandırılıyor7.En zenginler listesindeki Ali Sabancı'dan şaşırtan çıkış: 'Geçinemiyorum'8.Ankara'da düşen Libya uçağının kara kutusu neden Almanya'ya gönderildi?9.AKP'li Çavuşoğlu'nun kardeşi de var: PFDK'ya sevk edildi10.Futbolda bahis skandalı: TFF 9 hakemi PFDK’ya sevk etti

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







