Rusya'ya gidemeyen narenciye yüklü TIR'lar 3 gündür dinlenme tesisinde bekliyor


Antalya ve Mersin'den gelen narenciye yüklü yaklaşık 400 TIR, Samsun Limanı'ndaki gemilerin Rusya tarafına gidememesi üzerine 3 gündür Samsun-Ankara yolu üzerindeki dinlenme tesislerinde bekliyor.

Antalya ve Mersin'den yükledikleri her bir TIR'da en az 50-60 bin liralık yaş sebze ve meyve bulunduğunu ifade eden TIR şoförleri, bozulma riskine rağmen Rusya tarafından gelecek olumlu haberleri beklediklerini söyledi. Rusya'nın taviz vermemesi durumunda TIR'lardaki ürünlerin bozulacağını ve denize dökmek zorunda kalacaklarını belirten sürücüler, liman içerisinde yüklerini boşaltacak bir yer ayarlanmasını talep etti.

"GÜNLÜK KAYBIMIZ 600 LİRA"

Mersin'den aldığı portakalı Rusya'ya gitmesi için Samsun Limanı'na getirdiğini; ancak gemiler çalışmadığı için yükü iki gündür boşaltamadığını belirten Halil Kındıoğlu, "Yapacak bir şey yok bize beklemek düşüyor. Senetleri ödeyemiyoruz doğru düzgün hep borçluyuz. Sadece biz değil tüm arkadaşların borcu ve derdi var. Ama bu iş bundan sonra nasıl olur bilemiyoruz. Bu malları göndereceğiz ve para kazanacağız. Onunla evimize bakacağız. Şimdi bu mal gitmeyince mal sahibi de mağdur. Şimdi bu mal arabanın üzerinde çürüyecek mi? Ne yapacak iki gün sonra denize mi dökecek? Oda belli değil. Mal sahibi tedirgin. Onları arıyoruz. Onlar, 'karşı taraftan haber bekliyoruz, sıkıntımız var' diyorlar. İnşallah iyi olur. Biz burada yatıyoruz hep cepten yiyoruz. Firmadan yatma parası dahi alamıyoruz. En azından limanda ya da depolarında bir yer bulsalar da indirseler. Bizim içinde iyi olur. Başka işte çalışır para kazanır borcumuzu öderiz. Her gün 600 lira zarar ediyoruz." dedi.

Sürücüler, narenciye yüklü TIR'lardaki ürünlerin bozulmaması için TIR dorselerinin kapaklarını açarak kendilerince önlem almaya çalışıyor.


CİHAN
<< Önceki Haber Rusya'ya gidemeyen narenciye yüklü TIR'lar 3 gündür... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER