Rusya yaptırımlarında ana hedef Türkiye
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Eylül 15 2022
Paylaş
X Post
Financial Times, ABD ve AB'nin Rusya'ya yaptırımların delinmesini önlemek için yeni önlemler üzerinde çalıştığını, ana hedefin Mir sistemine dahil Türk bankaları olduğunu bildirdi.
Financial Times (FT), ABD ve AB'nin Rusya'ya yaptırımlar konusunda Türkiye'ye baskıyı artırdığını, Türk bankacılık sektörünün yasa dışı finansmana arka kapı işlevi görme potansiyeliyle ilgili endişeler bulunduğunu yazdı.
FT'ye konuşan ve ismi açıklanmayan Batılı iki yetkili, ABD'nin, Rus iç ödeme sistemi Mir'e entegre olan Türk bankalarını mercek altına aldığını, Brüksel'in ise duyulan endişeleri Türk yetkililere doğrudan aktarmak üzere bir heyet göndermeye hazırlandığını kaydetti.
Haberde AB Komisyonunun Mali Hizmetlerden sorumlu üyesi Mairead McGuinness'in önümüzdeki ay Türkiye'yi ziyaret etmeyi planladığı, ABD Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo'nun da geçen ay Türk iş dünyasına "Rusya'nın yaptırımlardan kaçmak için Türkiye'yi kullandığına" yönelik uyarılar içeren bir mektup yazdığı belirtildi.
Yeni yaptırım yerine sıkı yaptırım politikası
Haberde Batılı başkentlerin Rusya'ya yönelik yaptırımların Rus ekonomisine umulan zararı veremediğini gördüğü ve yeni yaptırımları yürürlüğe sokmak yerine mevcut önlemlerin daha sıkı bir şekilde uygulanmasına öncelik verdiği belirtiliyor.
FT'ye konuşan konuyla ilgili kaynaklardan biri, mali sektörde yaptırım ihlallerine daha fazla odaklanılacağını belirterek "Örneğin üçüncü ülkelere ait mali kurumların Mir ödeme sistemiyle bağlantı kurmaması gerektiği mesajını çok açık bir şekilde vereceğiz. Çünkü bu, yaptırımların ihlali riskini beraberinde getiriyor" diye konuştu.

"Ana hedef Türkiye"
Bu ay ABD ile AB arasında yaptırımların uygulanması konusunda gerçekleştirilen toplantıya katıldığı belirtilen ikinci Batılı kaynak ise yaptırımla
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.PISA 2025 Tartışması Büyüyor: Eğitimde Devrim Mi, Yoksa İllüzyon Mu?2.Davutoğlu'ndan Soruşturmadan Kurtulma Manevrası mı? Oğlunun Nikahına Davet Etmiş!3.Moskova-Washington Hattında Sıcak Temas! ABD Arabuluculuğunda Yeni Müzakere Dönemi Mi Başlıyor?4.Almanya Meclisi’nde "Etnik Temizlik" Kavgası! Başbakan Merz ile AfD Lideri Weidel Birbirine Girdi5.Akademisyenlere Dijital Gelir Engeli! YouTube ve Sosyal Medya Kazançları 'Esnaflık' Sayıldı
6.Araç Arızalanmıştı! Kartal Değil Silivri! Hakim Değişti, İmamoğlu’nun Davasında Karar Revize Edildi7.İsrail-İngiltere hattında gerilim tırmanıyor: Tel Aviv 7 gün süre verdi8.Çin’den tarihi sefer: Rusya Kuzey Deniz Rotası'na izin verdi9.X’te Para Kazanma Kuralları Değişti! Creator Studio Üzerinden Yeni Başvuru Dönemi10.Hürmüz krizi ağırlaşıyor:Petrol kritik sınırı aştı

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

TÜRKMEN TERZİ

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

PISA 2025 Tartışması Büyüyor: Eğitimde Devrim Mi, ...

Davutoğlu'ndan Soruşturmadan Kurtulma Manevrası mı...

Moskova-Washington Hattında Sıcak Temas! ABD Arabu...

Almanya Meclisi’nde "Etnik Temizlik" Kavgası! Başb...

Akademisyenlere Dijital Gelir Engeli! YouTube ve S...




