Rusya, yasaklı sebzeler listesine biberi de ekleyebilir


Uçak krizinin ardından Türkiye ürünlerine ambargo uygulayan Rusya, yaptırım listesini genişletebilir. 1 hafta önce yasaksebze ve meyve listesine nar ve marulun da eklenebileceğini belirten Rusya Federal Bitki Koruma ve Karantina Servisi (Rosselkhoznadzor) Türkiye'den gelen bibere de izin verilmeyebileceğini açıkladı.

Rosselkhoznadzor'un bildirisinde, "Her ne kadar Türk tarafı bitki karantinası konusundaki Rusya ve uluslararası kanunları yerine getirdiğini beyan etse de, Türkiye'den gelen ürünlerde 17 kez zararlı madde tespit edildi."denildi. Bildirinin devamında şunlar kaydedildi: "Yaşanan sorunun çözümü ve ileride başka ihlallerin olmaması için yakın bir zamanda teknik uzmanlar seviyesinde Türk tarafı ile görüşmenin gerekli olduğunu düşünüyoruz. Türkiye'deki yetkili organlar bu konuda bilgilendirildi."

Daha önce Rus Interfax haber ajansına açıklamalarda bulunan Rosselkhoznadzor Başkanı Sergey Dankvert, Türkiye'den sebze ve meyve ambargosuna biber, nar ve marulun da eklenebileceğini söylemiş ve Türkiye'den gelen bütün sebzeler yasak getirebilecekleri uyarısında bulunmuştu.

Rusya, 1 Ocak 2016 tarihi itibariyle Türk menşeli bazı gıda ürünlerinin Rusya'ya girişini yasaklamıştı. Ancak bu ürünlerin ithalatının yüzde 90'ı Türkiye'den olduğu için Rusya bütün ithalat kalemlerini yasaklamamıştı. Rusya tarafından ülkeye girişi yasaklanan Türk sebze ve meyve listesi şu şekilde: domates, soğan, arpacık, karnabahar, brokoli, salatalık, kornişon, portakal, mandalina ve benzeri turunçgiller, üzüm, elma, armut, kayısı, şeftali, nektarin, erik ve çilek.
CİHAN
<< Önceki Haber Rusya, yasaklı sebzeler listesine biberi de ekleyebilir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER