Rusya yerel seçimler için sandığa gidiyor

Rusya'da halk yerel seçimler için oy kullanıyor. Seçim sonuçlarına göre 13 bölgede yerel meclislerin üyeleri seçilecek.Rusya Federasyonu, 85 bölgesinden her birinde birbirinden farklı yerel idareci ya da meclis üyelerini seçmek için sandık başına gitti. 6 bölgede vali, başkent Moskova ve 2014’te Ukrayna’dan ayrılıp Rusya’ya dahil olan Kırım dahil 13 bölgede yerel meclislerin üyeleri seçilecek.

SHABER3.COM

Yerel seçimler, hem parlamento seçimlerine yakın bir tarihte gerçekleşmesi hem de öncesinde başkent Moskova’da son dönemin en geniş protestolarına mahal vermesi nedeniyle önem taşıyor. Rusya’da yerel seçimler 2021’de düzenlenecek parlamento seçimlerinin öncesinde yapıldığı için önem taşıyor.

SEÇİMLERE KATILMALARINA İZİN VERİLMEYEN MUHALİFLERDEN PROTESTO ÇAĞRISI

Moskova’nın yerel meclisinin üyelerinin belirlenmesi adına yapılacak seçimlere bazı muhalif bağımsız siyasetçilerin adaylık başvurularının kabul edilmemişti. Söz konusu muhalifler, seçimlere başvurularının kabul edilmemesini nedeniyle protesto çağrısında bulunmuştu. Seçimlerden önce her cumartesi günü düzenlenen protestolarda 2 binden fazla kişi gözaltına alınmıştı.

<< Önceki Haber Rusya yerel seçimler için sandığa gidiyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER