Rusya'da benzin tedarik sıkıntısı: Dron saldırılarının etkisi var

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Perşembe, Ekim 2 2025
Rusya genelinde yaşanan benzin tedarik sıkıntısı hakkında ilk defa üst seviye açıklama geldi: Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak hükümetin durumu kontrol altında tuttuğunu belirtti.
Samanyoluhaber.com - Moskova

Novak, ülke çapında arz-talep dengesinin sağlandığını, ancak bazı bölgelerde yaşanan sorunların Enerji Bakanlığı tarafından yakından takip edildiğini ve çözüldüğünü ifade etti.

Novak, orta ve uzun vadede rafineri kapasitelerini artıracaklarını duyurdu. 2024-2025 döneminde devreye alınacak yeni üretim tesislerinin piyasadaki dalgalanmaları önemli ölçüde azaltması bekleniyor. 

Hükümet, benzin fiyatlarındaki istikrarı korumak ve iç piyasa arzını güvence altına almak için gerekli tüm adımları atmaya devam edeceğini açıkladı.

Hükümetin aldığı önlemler

Hükümet, benzin sıkıntısını çözmek için bir dizi acil önlem aldı. Bu kapsamda dizel yakıt ihracatı kısıtlandı ve benzin ihracatı yasakları uzatıldı. Ayrıca rafineri kapasitelerinin artırılması planlanırken, yakıt katkı maddeleri kullanımı değerlendiriliyor.

Kırım'daki benzin sıkıntısı ise özel önlem gerektiriyor. Bölgedeki benzin istasyonlarında satış kişi başı 20 litre ile sınırlandırıldı. Novak'ın 2 Ekim'de Kırım ve yeni bölgelerdeki durumu görüşmek üzere toplantı düzenleyeceği bildirildi. Enerji Bakanlığı, Kırım'daki sorunları ekim sonuna kadar çözmeyi taahhüt etti.

Ukrayna'nın Rus rafinerilerine saldırıların etkisi

Özellikle son haftalarda Ukrayna'nın Rus petrol rafinerilerine düzenlediği İHA saldırılarının ardından başlayan akaryakıt krizi, Uzak Doğu ve Sibirya'dan sonra bu hafta Moskova'ya da ulaştı. Başkentteki birçok benzin istasyonunda 92 ve 95 oktan benzin bulunamaz hale geldi. Sürücüler, yakıt sıkıntısı nedeniyle uzun kuyruklar oluştuğunu ve benzin bulmakta zorlandıklarını belirtiyor.

Benzin sıkıntısı, Moskova ve

Bu haberler de ilginizi çekebilir