Rusya'da flaş gelişme

Rusya Lideri Putin, yurt dışına asker göndermek için parlamentonun üst kanadından onay istedi, parlamento da onay verdi. Tezkere Suriye'yi de kapsıyor.

Rusya'da flaş gelişme

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yurtdışına asker göndermek için parlamentonun üst kanadı olan Federasyon Konseyi'nden onay istedi. Parlamentonun oybirliğiyle onay verdiği bildirildi. Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın isteği üzerine onay verilen tezkere kapsamında, Rus askerleri Suriye'de savaşabilecek.

PUTİN ONAY İSTEMİŞTİ

Rus parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi, Suriye'ye asker gönderilmesini oybirliği ile onayladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Şam yönetiminden gelen talep doğrultusunda Suriye'ye terörle mücadele kapsamında asker gönderilmesi için Federasyon Konseyi'nden onay istemişti.

ESAD YARDIM İSTEDİ

Rusya anayasasına göre, ülkenin yurtdışına asker gönderebilmesi için parlamentonun onayından geçmesi gerekiyordu. Kremlin İdaresi Başkanı Sergey Ivanov, Suriye lideri Esad'ın Rusya'dan askeri yardım talebinde bulunduğunu belirtti ve Putin'in onayı, Rusya vatandaşlarının terörist gruplara katılmak üzere Suriye'ye gitmesinin ardından istediğini söyledi. Ivanov, binlerce kişinin Suriye'ye gittiğini ve dönmeleri halinde Rusya'nın milli güvenliğinin tehdit altında olacağını vurguladı.

KARA OPERASYONU OLMAYACAK

Suriye'de kara operasyonu olmayacağının altını çizen Ivanov, Suriye hükümetinin talebi geldiğinde Rus jetlerinin terör hedeflerini vurabileceğini aktardı. Ivanov, ABD öncülüğünde kurulan IŞİD karşıtı koalisyonun aksine, Rusya'nın Suriye hükümetinin talebi üzerine bombardıman düzenleyeceğini, dolayısıyla durumun uluslararası hukuka uygun olduğunu belirtti.

ZAMANLAMA DİKKAT ÇEKİCİ

Bununla birlikte bu adımın Rusya'nın Suriye hükümetine desteğini yoğunlaştırdığı, Şam, Bağdat ve Tahran'la IŞİD'e karşı Irak merkezli bir istihbarat paylaşım merkezi kurduğu bir döneme gelmesi dikkat çekti.

PUTİN, ABD ZİYARETİ SONRASI GÜVENLİK KONSEYİNİ ACİL TOPLADI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, New York'ta BM Genel Kurul toplantıları ve ABD Başkanı Barack Obama ile yaptığı zirve sonrası döndüğü Moskova'da Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırdı.

Kremlin Danışmanı Dmitri Peskov yaptığı kısa açıklamada görüşmede terör ve aşırılıklarla mücadelenin ele alındığını söyledi. Peskov, "Toplantıda Başkan Putin'in New York görüşmeleri ile bağlantılı olarak aşırılık ve terörlü mücadele konuları ele alındı…" dedi.
<< Önceki Haber Rusya'da flaş gelişme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER