Rusya'da Putin'in öfkesine aykırı çıkış
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Aralık 2 2015
Paylaş
X Post
Rusya'nın saygın haber sitelerinden Gazeta.ru'da, Rusya'nın Türkiye’ye yönelik ekonomik yaptırımlarını eleştiren bir yazı yer aldı. Sitenin başyazısında "Türkiye ile ilişkileri kesmenin bedeli ağır olacak" dendi.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre yazıda, "Rusya'nın yaptırımlarının, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a ülke içinde propaganda imkanı verdiği" ifade edildi. Yazıda ayrıca Moskova'nın Türkiye'ye karşı uygulama kararı aldığı ekonomik yaptırımların öncelikle Rusya'ya zarar vereceği savunularak "Başka ülkelerden yiyecek ve giysi getirmeyi yasaklamak, o ülkenin ekonomisinin gücünün değil, zayıflığının göstergesi" dendi. Yazıdan bazı bölümler şöyle:
"Yaptırımlar Erdoğan'a propaganda imkânı veriyor"
"Erdoğan'ın, Türkiye-Suriye sınırında nerede uçarlarsa uçsunlar Rusya uçaklarını vurmama garantisi vermeyeceği açık. Rusya'nın yaptırımları, Erdoğan'a ülke içinde propaganda imkanı veriyor. Aynı, Batı'nın Rusya'ya karşı yaptırımlarının bizim başkanımıza bu imkânı verdiği gibi.
Bu yaptırımlar öncelikle Rusya ekonomisine zarar verdi. Ancak, bazı Batılı ülkelerle sıcak ilişkiler sağlanmasına karşın Moskova henüz tek taraflı olarak yaptırımları kaldırmadı. Geri adım atmak bizde siyasi zayıflık olarak kabul ediliyor.
"Çıkarımıza değil"
Ancak bu tepki, en hafif deyişle, bizim çıkarımıza değil. Türkiye ile ilişkileri kesmenin bedeli ağır olacak. Türkiye, Rusya'nın ticari ortakları arasında altıncı sırada. Rusya'nın ihracatının yüzde 5'i bu ülkeye.
Gıda ve tarım ürünlerinde, makine, ulaşım araçları, tekstil ve ayakkabıda bu ülkeden ciddi ithalatımız var. Türkiye olası bir durumda petrol ve doğalgazı hızla Ortadoğu ülkelerinden temin etme imkânına sahipken, Rusya yeni kıyafet, ayakkabı, beyaz eşya satın alamaz.
Türkler için ise tabii en büyük darbe turizmde olacak.
Türkiye'ye yönelik yaptırımlar, iç ve dış yatırımcılar için, Rusya'nın kestirilmesi güç bir ülke olduğu konusunda yeni bir sinyal oldu."
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Altın haftayı nasıl kapattı!2.Moskova'ya dron akını: Ukrayna'ya ait 340 İHA düşürüldü3.Mutlak Butlan CHP'si ile Seçilmiş CHP Olcay Baykal'ın cenazesinde tokalaştı4.15 Temmuz paylaşımına tutuklama: Melek Akarmut cezaevine gönderildi5.Kendi gitti etkileri hala sıfırlanamadı!
6.İstanbul’da toplu taşımaya zam yapıldı7.İmamoğlu'ndan dikkat çeken seçim iddiası: "İktidar yüzde 20'ye düşecek"8.Adalet Bakanlığı önünde KHK eylemi: Yaklaşık 20 kişi gözaltına alındı9.Özgür Özel'den iddialı seçim hedefi: 'Yüzde 60-70'le iktidar olacağız'10.Kan donduran detaylar! Saraydaki taht kavgası Ahbap Derneği'ne nasıl uzandı?

TÜRKMEN TERZİ

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH













