Rusya'dan ABD'ye tepki: Bize ve Türkiye'ye haber verilmedi

İdlib krizi, iki süper güç olan ABD ve Rusya'yı da karşı karşıya getirecek şekilde derinleşirken, ABD'nin İdlib'e düzenlediği hava saldırısı Rusya'nın tepkisine neden oldu.

SHABER3.COM

ABD, silahlı isyancı ve cihatçıların kontrolündeki İdlib'e hava saldırısı düzenlerken, Moskova yönetimi saldırının kendilerine ve Türkiye'ye bildirilmediğini açıkladı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) ise, yaptığı açıklamada, saldırıda El Kaide liderlerinin hedef alındığını belirtti.

Açıklamada, "ABD'nin vatandaşlarını, partnerlerini ve masum sivilleri tehdit eden saldırılardan sorumlu gruplar hedef alındı" denildi. Saldırıda 40 kişinin öldüğü gelen haberler arasında. 

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre ise, ölenler arasında El Kaide komutanları da var. Rusya ise, tepki göstererek saldırının anlaşmalara aykırı olduğunu savundu. 

BBC Türkçe'nin haberine göre, İdlib'den gelen grupların Türkiye sınırına dayanması üzerine İdlib'de bir ateşkes ilan edilmişti. Rusya, ABD'nin saldırı ile ateşkesi tehlikeye attığını iddia etti. 

Rus TASS haber ajansına konuşan bir savunma bakanlığı yetkilisi, ABD'nin saldırı öncesi ne Moskova'ya ne de Ankara'ya bilgi verdiğini söyledi. ABD daha önce de Suriye'deki Nusra komutanlarına hava saldırıları düzenlemişti.
<< Önceki Haber Rusya'dan ABD'ye tepki: Bize ve Türkiye'ye haber verilmedi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER