Rusya'dan NATO mesajı: Doğrudan çatışma seviyesine geriledik
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Nisan 4 2024
Rusya, NATO'nun 75'inci yılı vesilesiyle yaptığı açıklamada ilişkilerin doğrudan çatışma noktasına gerilediğini belirtti. NATO Genel Sekreteri ise ABD ve AB arasındaki ilişkilerin önemine vurgu yaptı.
NATO, kuruluş antlaşmasının imzalanışının 75'inci yıldönümünü kutlarken Rusya'dan mevcut siyasi durumla ilgili dikkat çekici bir açıklama geldi.
Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, NATO'nun Ukrayna'daki ihtilafa halihazırda dahil olduğunu belirterek "Gerçekte ilişkiler şu an doğrudan karşı karşıya gelme seviyesine gerilemiş durumda" değerlendirmesinde bulundu. Peskov, "NATO sınırlarımıza doğru ilerlemeyi ve askeri altyapısını sınırlarımıza doğru genişletmeyi sürdürüyor" dedi.
DW Türkçe'nin haberine göre NATO'nun sürekli doğuya genişlemesinden rahatsızlık duyan Rusya, Ukrayna'ya saldırısını da bu gerekçeyle açıklamıştı. Devlet Başkanı Vladimir Putin, defalarca Batı'yı Soğuk Savaş sonrasında Rusya'yı kandırmakla ve doğuya genişlemeyeceği yönündeki sözünü tutmamakla suçlamıştı. NATO ise bu suçlamalara, NATO'nun bir savunma ittifakı olduğu ve katılımın ülkelerin kendi demokratik tercihleri olduğunu belirterek yanıt vermişti.
Putin Ukrayna'ya saldırmasına NATO'nun doğuya genişlemesini gerekçe gösterse de Ukrayna savaşından sonra Finlandiya ve İsveç'i de üyeliğe kabul eden NATO, doğuya daha da genişlemiş oldu. Ukrayna, Moldova ve Gürcistan'ın üyeliği de NATO'nun gündeminde.
Stoltenberg: ABD ve Avrupa'nın birbirine ihtiyacı var
Rusya'dan "çatışmanın eşiğindeyiz" mesajı gelirken NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, bugün Brüksel'de düzenlenen törende yaptığı konuşmada ABD ve Avrupa arasındaki müttefiklik ilişkilerinin sağlamlığına vurgu yaptı. "Avrupa'nın güvenliği için ABD'ye ihtiyacı var. Aynı zamanda Kuzey Amerika'nın da Avrupa'ya ihtiyacı var. Avrupalı müttefikler birinci sınıf ordular, muazzam istihbarat ağları ve eşsiz diplomatik kaldıraç sunarak ABD'nin gücünü katlamaktadır" açıklaması yaptı.
ABD'nin, savunma harcamalarına yeterli katkıyı sağlamayan Avrupalı müt
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş2.Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok: Libya Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan uçak Haymana civarında düştü!3.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!4.Amsterdam Oost Belediyesinden Birlikte Yaşama Kültürüne Güçlü Bir Katkı5.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!
6.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!7.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!8.15 Temmuz sonrası iktidarın çöktüğü giyim devi Aydınlı Grup satıldı: İşte yeni sahibi...9.İşte 2026'nın asgari ücret rakamı!10.Daltonlar çetesine bir soruşturma daha: Mahkeme salonunda jandarmaya saldırmışlardı!

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







