Rusya'dan Şamil Tayyar'a Türkçe cevap

AKP milletvekili Şamil Tayyar'ın dünkü "İnsanın bir Rus uçağı daha düşüresi geliyor" sözlerine Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği'nden Türkçe cevap geldi.

Rusya'dan Şamil Tayyar'a Türkçe cevap

Resmi hesaptan yapılan açıklamada "Espriymiş" denilip, "Bakın ne güzel komedyen yeteneği boşa gidiyor!" ifadeleri paylaşıldı. Elçiliğin resmi hesabından yapılan bu açıklama kısa bir süre sonra sayfadan kaldırıldı. Elçilik, "Meğer espiriymiş" şeklindeki tweetini ise sayfasından kaldırmadı.




Öte yandan Rus basınında geniş bir şekilde yer alan Tayyar’ın tweeti Rus okuyucuların sert tepkisine neden oldu. Bir çok kullanıcı AK Partili vekili iki ülke arasında gerginliği artırmakla suçladı.

Duma’dan Uluslar arası İlişkiler Komisyonu Başkan Yardımcısı Leonid Kalaşnikov, “Bu sanırım akli dengesini kaybetmesinin işareti. Vatandaşa silah vermeden ya da sürücü belgesi vermeden önce psikolojik test yapılıyor. Bu milletvekilinin de akli dengesinin yerinde olup olmadığına bakılması lazım.” eleştirisi getirdi.

Tayyar’ın tweetinin 7 binden fazla retweet almasına dikkat çeken Rus basını 24 Kasım’da Türkiye’nin sınır ihlali yaptığı gerekçesi ile Rus jetini düşürmesi olayını yeniden haber yaptı.

Bazı takipçiler ise aşırı milliyetçi Liberal Demokrat Parti lideri Vladimir Jirinovski’nin uçak düşürme olayının ardından İstanbul Boğazı’nın ortasına atom bombası atarak oluşacak tsunami ile İstanbul’u yerle bir etme tehdidini hatırlattı.

Türkiye 24 Kasım 2015’te Suriye sınırını ihlal ettiği gerekçesi ile Rus Su-24 savaş uçağını düşürmüştü. Pilotlardan biri kurtulurken, diğer pilot Oleg Peşkov yerden açılan ateş sonucu öldürülmüştü.

Gelişme sonrası Rusya, Türkiye’ye yönelik yaptırımları uygulamaya koydu. Rus turistlerin Türkiye’ye gitmeleri engellenirken, Türk vatandaşlarına yeniden vize uygulanmaya başladı. Rusya önümüzdeki hafta da Türkiye’den yaş meyve ve sebze alımını tamamı ile durdurabilecekleri uyarısında bulundu.



Tayyar: Rus uçağının düşürülmesi hataydı

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, “İnsanın bir Rus uçağı daha düşüresi geliyor!” twittinin şaka olduğunu belirti. Rus uçağının düşürülmesinin hata olduğunu ifade eden Tayyar, “Rus haber ajansı aradı, ülkelerinde kamuoyu kaynıyormuş. Votkalı kafayla okuyunca espri, füze olmuş! Espri kardeşim espri, rahat olun… Rus uçağının düşürülmesini yanlış bulan birisi olarak ikinci yanlışı neden savunayım? Düzey buysa artık ‘espri, şaka’ diye dipnot düşeceğim.” ifadesini kullandı.
<< Önceki Haber Rusya'dan Şamil Tayyar'a Türkçe cevap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER