Rusya'dan Türkiye'ye ağır suçlama: Harekâttan sonra...

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, askeri harekâtın başlamasından sonra Suriye’deki olayların istenmeyen bir seyir aldığını, teröristlerin bulunduğu hapishanelerin gözetimsiz kaldığını ve militanların Suriye’den yayılmaya başladığını söyledi.

SHABER3.COM

Çin'in başkenti Pekin’deki Xiangshan Forumu’nda konuşan Şoygu, “Şimdi atılan adımların, Türk ve ABD’li meslektaşlarımızla olan işbirliğimizin bölgedeki güvenlik ve istikrarı arttırmasını çok umuyoruz. Ancak son günlerde olanlar, maalesef bizi pek iyimser düşüncelere sevk etmiyor.” dedi.

Rus Sputnik ajansının bildirdiğine göre 'Onlarca ülkeden teröristlerin' tutulduğu kamp ve yerlerin bir kısmının artık gözetim altında olmadığını savunan Şoygu, bu kişilerin Suriye’den başka yerlere yayılmaya başladığını söyledi.

"12 HAPİSHANE GÖZETİMSİZ KALDI"

Şoygu, "Türkiye ordusunun Suriye’deki eylemleri neticesinde sekiz göçmen kampı ve yabancı militanların bulunduğu 12 hapishane gözetimsiz kaldı. Bu teröristlerin tersine göçüne, anayurtlarına dönmesine yol açabilir." diye konuştu. 

Şoygu şöyle devam etti: "Uluslararası toplumun terörist tehlikesi, ideolojileri ve propagandalarına karşı güçlerini birleştirmesi gerektiği açık. Rusya Savunma Bakanlığı, bu konuda muazzam deneyime sahip ve bu deneyimi Asya-Pasifik bölgesindeki partnerlerimizle paylaşmaya hazırız."

Şoygu, "Teröristlerin nereye gideceğini kimse bilmiyor. Ancak işbirliğimizin taktik aşamasında bugün bize göre bu, derhal çözülmesi gereken bir sorun. Ve yalnızca Rusya, Türkiye ve ABD düzeyinde değil." ifadelerini kullandı.

<< Önceki Haber Rusya'dan Türkiye'ye ağır suçlama: Harekâttan sonra... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER