Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ile ilgili tüm gelişmeler bu haberde

BM Güvenlik Konseyi, acil toplantı çağrısı üzerine New York'taki merkezinde bir araya gelerek Rusya'nın Ukrayna'daki nükleer santrale yönelik saldırısını görüştü. ABD'nin BMGK temsilcisi Linda Thomas-Greenfield, Rusya'nın bu operasyonunun "pervasız ve tehlikeli" olduğunu söyledi. Gelişmeler canlı anlatım sayfamızda.

SHABER3.COM

13:37 Zara'nın sahibi İspanyol moda devi Inditex Rusya'daki satışlarını askıya aldı
Zara, Massimo Dutti, Bershka, Oysho, Pull&Bear, Stradivarius gibi markaları bünyesinde barındıran İspanyol moda devi Inditex de Rusya'dan çekilen şirketler arasına katıldı. Bir açıklama yayımlayan şirket, ülkedeki 502 mağazasında ve onlineda satışlarına ara verdiğini duyurdu. Rusya, şirketin toplam gelirinin yüzde 8,5'ini oluşturuyor.
13:25 Kremlin: Batı eşkıya gibi davranıyor
Kremlin, Batı’nın bir eşkıya gibi davrandığını belirterek Rusya’nın dışlanmak için fazla büyük bir ülke olduğunu aktardı. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, dünyanın ABD’den ve Avrupa’dan daha büyük olduğunu vurguladı. Peskov, tam olarak nasıl olduğunu aktarmasa da Rusya’nın yaptırımlara yanıt vereceğini dile getirdi. Peskov aynı zamanda ABD’nin Rusya’nın enerji ihracatına yaptırım getirmesi halinde Rusya’nın ‘enerji piyasalarını sarsacağını’ öne sürdü.


13:15 Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "Ukrayna'da ateşkes kalıcı olmalı"
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycanlı mevkidaşı Ceyhun Bayramov ile görüşmesinin ardından basın toplantısında konuştu. Ukrayna'daki Türk vatandaşları ilgili Çavuşoğlu, "Önceliğimiz Ukrayna'dan vatandaşlarımız çıkarılması" derken, "Ateşkes Ukrayna genelinde uygulanmalı ve kalıcı olmalı" diye konuştu.

12:24 Ukrayna: Rusya geçici ateşkese uymuyor
BBC’nin Ukrayna’daki muhabiri Joel Gunter, Mariupol şehrinden gelen haberlere göre Rusya’nın ateşkese uymadığını ve şehrin saldırı altında olduğunu aktardı. Mariupol Belediye Başkan Yardımcısı Serhiy Orlov, BBC’ye yaptığı açıklamada, “Rusya bizi bombalamaya ve silah kullanmaya devam ediyor, bu delilik” dedi.

Orlov, “Mariupol’da bir ateşkes yok, vatandaşlarımız kaçmaya hazır ancak saldırıdan ötürü bunu gerçekleştiremiyor” ifadesini kullandı. Mariupol şehir konseyi, Telegram hesabından yaptığı açıklamada insani koridorun sona erdiği Zaporizhzhia bölgesinde çatışmaların devam ettiğini aktardı. Ukrayna yetkililerinin Rusya ile geçici ateşkes konusunda müzakerelerine devam ettiği belirtildi.

11:38 BBC, CNN ve Bloomberg, Rusya'daki gazetecilik faaliyetlerini askıya alıyor

Rusya'da, BBC dahil bazı haber sitelerine erişim engeli getirildi. Ukrayna'yı işgal eden Rusya, karara gerekçe olarak "sahte haber yaymayı suç sayan" bir kanunu gösterdi. BBC, CNN ve Bloomberg Rusya'daki gazetecilerinin faaliyetlerini geçici olarak askıya alacağını açıkladı.

11:24 İngiltere Savunma Bakanlığı’na göre Rusya’nın hava saldırıları son 24 saatte azaldı

İngiltere Savunma Bakanlığı’nın olağan istihbarat bilgilendirmesine göre Rusya’nın hava saldırıları son 24 saatte önceki günlere göre azalma kaydetse de Rus güçleri halen ilerliyor. Bilgilendirmeye göre Rusya Harkov, Çernigiv ve Mariupol şehirlerini elinde tutuyor. Kuzeydoğu şehri Sumi’de ise sokak çatışmaları sürüyor.
11:16 Ukrayna Savunma Bakanlığı’na göre 66 bin erkek savaşmak için ülkesine geri döndü
Ukrayna Savunma Bakanı Oleskii Reznikov’a göre en az 66 bin erkek savaşmak için Ukrayna’ya geri döndü. BBC’ye konuşan 56 yaşındaki futbol antrenörü Yuriy Vernydub, oğlunun Rusya saldırısını haber verir vermez Ukrayna’ya dönmeye karar verdiğini anlatmıştı. Vernydub, Moldova’da bir futbol takımının başındayken savaşmak için Ukrayna’ya geri döndü.

Petro ve Volodymer, savaşmak için İngiltere'yi terk edip Ukrayna'ya dönen isimlerdenImage caption: Petro ve Volodymer, savaşmak için İngiltere'yi terk edip Ukrayna'ya dönen isimlerden

10:44 Milli Savunma Bakanı Akar: "İki uçağımız Ukrayna'da bekliyor, gelmeleri için Ukrayna ve Rusya ile temas halindeyiz"
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile Sualtı Taarruz (SAT) Komutanlığını ziyaret etti. SAT Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe'den faaliyetlere ilişkin brifing alan, talimatlar veren Akar, AA muhabirinin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı.

Quote Message: 24 Şubat akşamı insani yardım maksadıyla iki A400M uçağımızı Ukrayna'ya gönderdik. Aynı zamanda oradaki vatandaşlarımızın da tahliyesini planlamıştık. Oraya vardıktan sonra hava sahasının kapatılması nedeniyle Borispol Havaalanında iki uçağımız şu anda bekliyor. Bu konuda hem Rusya hem Ukrayna tarafıyla temaslarımızı sürdürüyoruz.
10:14 Ukrayna'nın işgali ve ekonomik yaptırımlar: Rusya ve dünya nasıl etkileniyor?

Ukrayna'da siviller ölüyor. Yüz binlerce kişi, çatışma bölgelerinden kaçıyor. Batılı ülkeler, Rusya'nın işgaline sıcak savaşla değil, ekonomik savaşla karşılık veriyor. Ukrayna, Rusya ve dünya; işgal ve yaptırımların etkilerini derinden hissediyor.
10:05 Rusya, Ukrayna'daki iki şehirde geçici ateşkes ilan etti Rusya Savunma Bakanlığı, Moskova yerel saatiyle 10:00 itibarıyla Mariupol ve Volnovakha şehirlerinde geçici ateşkes ilan edildiğini ve insani koridorların açılacağını aktardı. Ukrayna ile yapılan anlaşma gereği insanların şehri terk etmesine izin verileceği kaydedildi. Ukrayna da bu durumu doğruladı.

8.45 Güneydoğu Asya ülkesi Singapur, "Ukrayna'yı işgali nedeniyle" Rusya'ya karşı yaptırım kararları aldı.

Rusya'ya yaptırımlarını açıklayan ülke, "stratejik mallar" olarak kabul edilen askeri veya çift kullanımlı ürünlerin ihracatı veya aktarımı üzerinde kontrol uygulayacak.

Öte yandan, bölgesel ticaret merkezince de yapılan açıklamada tüm finans kuruluşlarının 4 Rus bankasıyla çalışmasının yasaklanacağı belirtilerek, bu bankalar ile mevcut anlaşmaları olan şirketlerin ise varlıklarını dondurması gerektiği kaydedildi.
8.25 Rusya geçici ateşkes ilan etti

Rusya Savunma Bakanlığı, Moskova saatiyle 10.00 itibarıyla Mariupol ve Volnovaha’dan sivillerin çıkması amacıyla geçici ateşkes uygulayacaklarını duyurdu. Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bugün Moskova saatiyle 10.00'dan itibaren Rus tarafı sessizlik rejimi ilan ediyor ve Mariupol ve Volnovakha'dan sivillerin çıkışı için insani koridorlar açıyor" denildi. Açıklamada ayrıca insani koridorlar ve çıkış güzergahları konusunda Ukrayna tarafı ile mutabakata varıldığı da ifade edildi.
07.39 Belarus'tan 'yaptırımları durdurun' çağrısı

Belarus, Batılı politikacılara ve parlamenterlere Minsk'e karşı yaptırımları uygulamaktan vazgeçmeleri çağrısında bulundu.
07.27: Rusya, Facebook'u ve diğer bazı web sitelerini engelledi.

Moskova, BBC, Bloomberg ve diğer yabancı medya kuruluşların haber yapmalarını askıya almaya karar verdi.

07.18: Nükleer ajansın eski başkanı, "nüfusa çok kötü zarar vermek için tasarlanmış bir saldırısı" dedi.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın eski müdürü Robert Kelly, tesise yapılan saldırının felaket tehdidinin küçümsediğini ve ciddi bir nükleer kaza riski küçük olsa da, tesise yapılan saldırının yalnızca Ukrayna halkına zarar vermek için tasarlandığını söyledi.
06.56 CNN VE Bloomberg yayınlarını durdurdu ABD Merkezli yayın kuruluşları CNN ve Bloomberg, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna’daki savaşa ilişkin "sahte bilgi yayanlara" 15 yıla kadar hapis cezası öngören düzenlemeyi onaylamasının ardından Rusya'daki faaliyetleri askıya aldıklarını duyurdu.

04.00:  Moody's Ukrayna'nın kredi notunu düşürdü
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Ukrayna'nın kredi notunu "B3"ten "Caa2"e düşürdü. Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısının Ukrayna'nın borcunu ödeme kabiliyetini zedeleyeceği belirtilen açıklamada, savaşın Ukrayna'nın üretim kapasitesinde hasar yaratması nedeniyle ekonomik ve mali gücü üzerinde ciddi etki yaratacağı ifade edildi.
03.25: İtalya, Rus Oligark'ın lüks yatına el koydu
İtalya, Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaş sebebiyle Avrupa Birliği (AB) tarafından uygulanan yaptırımlar çerçevesinde, Rusya'nın en zengin iş adamlarından Aleksey Mordaşov'a ait 65 milyon euro'luk lüks yata el koydu.
03.10: Ukrayna Parlamentosunun silah desteğine olumsuz yanıt veren Meksika, sadece insani yardımda bulunacağını bildirdi.

Ulusal Saray'daki günlük basın toplantısında konuşan Andres Manuel Lopez Obrador, Rusya-Ukrayna savaşında çözümün diplomasiden geçtiğini savunarak "Biz hiçbir yere silah göndermiyoruz, biz barışçılız. Vatandaşlara koruma ve insani yardım yapılacak." ifadelerini kullandı.
02.51:  Rus sabotaj grubu gazetecilere ateş açtı Kiev'e giden Sky News ekibine Rus sabotaj grubu tarafından ateş açıldı. O anlar kameralara da yansıdı.
01.55: Tunus Dışişleri Bakanı Osman el-Cerendi, Ukrayna'da yaşanan krizin en ideal çözümünün diyalog ve müzakere yolu olduğunu belirtti.

00.49: Ukrayna'da hükümetin siber güvenlik yetkilileri, dünyanın dört bir yanından binlerce gönüllü hacker ve IT uzmanının Ukrayna'nın savunmasına yardım etmek için bir araya geldiği ve Rus organizasyonlarına siber saldırılar düzenlediğini açıkladı.

00.41: CNN, Rusya’daki yayınını durdurduğunu duyurdu CNN’nin açıklamasında, “Rusya’da yayınını durduruyoruz, aynı zamanda mevcut durumu ve sonraki adımlarımızı değerlendirmeye devam edeceğiz” ifadesine yer verildi.

23:04 4 Mart 2022 Rusya sosyal medya yasağına Twitter ve YouTube'u da ekledi
Rusya'nın Facebook'u yasakladığı haberinin ardından, Twitter ve YouTube'a erişimi de engellediği yönünde haberler geliyor. Tass haber ajansı, Rus medya denetleme Roskomnadzor'un Twitter'a erişimi kısıtladığını duyurdu; Interfax haber ajansı ise engellemenin daha önce yapıldığını bildirdi.

Kurumun internet sitesinde verilen bilgiye göre, Başsavcılık Ofisi'nin 24 Şubat (Rusya'nın işgali başlattığı gün) tarihli kararı gereğince, Twitter'a erişim sınırlandırıldı. Facebook'un ana şirketi Meta, sahibi olduğu Instagram ve WhatsApp'ın hala çalıştığını söylüyor. YouTube, Twitter ve Facebook, Rusya'daki en popüler sosyal medya platformları arasında yer alıyor.


22:23 4 Mart 2022 Putin, Rus ordusu hakkında 'sahte haber' yayanlara hapis cezası getiren yasayı imzaladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkenin silahlı kuvvetleri hakkında "sahte" bilgilerin yayılmasını 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandıran bir yasa tasarısını imzaladı. Tasarı Perşembe günü Rus milletvekilleri tarafından oybirliğiyle kabul edilmişti.

Birkaç bağımsız Rus medya kuruluşu, Kremlin'in Ukrayna'da "özel askeri operasyon" olarak adlandırdığı eylemi "istila" veya "savaş" olarak niteledikten sonra son günlerde kapatıldı. Putin ayrıca Rusya'ya karşı yaptırım çağrısında bulunanlara para cezası veya hapis cezası verilmesini öngören başka bir yasa tasarısını da imzaladı.

22:04 4 Mart 2022 ABD Dışişleri Bakanı: Avrupa'da istikrar tehlikede; Ukrayna'da uçuşa yasak bölge çalışması yok

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, AB ve NATO liderleriyle bir araya geldiği Brüksel'deki konuşmasında, "Avrupa'da istikrar tehlikede ve uluslararası kurallara dayalı düzen test ediliyor" diye uyardı. Savaşın "siviller üzerinde giderek artan zararından" bahseden Blinken, Rusya'nın "korkunç taktiklerinin daha önce Suriye ve Çeçenistan'da" görüldüğünü söyledi.

Kremlin'i nükleer bir risk yaratmakla suçlayan Blinken, hala yaşanacak kötü gelişmeler olabileceği uyarısında bulundu. ABD Dışişleri Bakanı, Batı'nın, "topyekûn bir savaşa" yol açabileceği ihtimalinden dolayı Ukrayna'da uçuşa yasak bölge empoze etmeye çalışmayacağını tekrarladı.

'Petrol yaptırımı ihtimal dışı değil'

ABD'nin Rusya'ya karşı enerji yaptırımları düşünüp düşünmediği sorulduğunda, Blinken "hiçbir şey ihtimal dışı değil" dedi; ancak petrol fiyatını artıracağı için küresel enerji arzını kesmenin ABD'nin çıkarına olmadığını söyledi. Blinken, bunun yerine, "Rus enerjisinin değerini düşürmek ve uzun vadede Rus enerjisine olan bağımlılığı azaltmak çıkarımıza olur" dedi.


21:37 4 Mart 2022 Erdoğan Ukrayna lideri Zelenskiy ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, iki liderin görüşmede, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı ve son gelişmeleri değerlendirdiği belirtildi. Erdoğan'ın ayrıca İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile de telefon görüşmesi yaptığı açıklandı.

Görüşmede Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı başta olmak üzere bölgesel gelişmeler ve Türkiye-Birleşik Krallık ilişkilerinin ele alındığı, Erdoğan'ın Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının derhal sonlandırılması ve acilen ateşkese gidilmesi için çaba göstermeyi sürdürdüklerini ifade ettiği duyuruldu.


20:51 4 Mart 2022 Rusya'nın medya denetleme kurumu Facebook'u yasakladı

Rus devlet haber ajansı RIA Novosti'nin haberine göre Rusya, Facebook'u yasakladı. Haberde, ülkenin medya denetleme kurumu Roskomnadzor'un sosyal medya platformu Facebook'a erişimi engelleme kararı aldığı bildirildi.

Ekim 2020'den bu yana Facebook'un Rus medyasına karşı 26 ayrımcılık vakası uyguladığının tespit edildiği, erişim sınırlamasının Russia Today (RT) ve RIA haber ajansı gibi devlet destekli kanallarla sınırlı olduğu ifade edildi.


20:40 4 Mart 2022 Rus diplomat Gatilov: Ukrayna ile Türkiye'de görüşmek iyi bir fikir

Rusya'nın Birleşmiş Milletler büyükelçisi Gennady Gatilov’un, Rusya ve Ukrayna dışişleri bakanlarının önümüzdeki hafta Türkiye'de görüşmelerine yönelik Türkiye’nin teklifini memnuniyetle karşıladığı bildirildi. Rus devlet haber ajansı RIA, Gatilov'un, “Türkiye’nin, Rusya ve Ukrayna dışişleri bakanlarının Antalya’daki diplomasi forumu sırasında görüşme düzenlemesini iyi bir fikir olarak görüyoruz” sözlerini aktardı.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Brüksel'de bugün yapılan NATO Dışişleri Bakanları toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin her iki tarafla birden konuşabildiğini belirterek, "Şartlar el verirse Antalya Diplomasi Forumunda Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ve Ukraynalı mevkidaşı Kuleba'yı bir araya getirmek istiyoruz" demişti.

Forum 11-13 Mart tarihlerinde düzenlenecek. Rusya ile Ukrayna arasındaki görüşmelerin 3. turu bu hafta sonu yapılacak.


19:45 4 Mart 2022 BM Güvenlik Konseyi toplandı: ABD temsilcisi, "Rusya'nın nükleer santrale saldırısı pervasız ve tehlikeli" dedi

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) bugün, İngiltere'nin ve diğer ülkelerin acil toplantı çağrısı üzerine New York'taki merkezinde bir araya gelerek Rusya'nın Ukrayna'daki nükleer santrale yönelik saldırısını görüştü. Avrupa'nın en büyük nükleer santrali olan Zaporijya Nükleer Santrali'nin kontrolü, saldırının ardından Rusya'nın eline geçmişti. Ukrayna'dan yetkililer, saldırıda ölen ve yaralananların olduğunu duyurdu.

ABD'nin BMGK temsilcisi Linda Thomas-Greenfield, Rusya'nın bu operasyonunun "pervasız ve tehlikeli" olduğunu söyledi: "Dün gece dünya bir nükleer felaketin kıyısından döndü. Nefeslerimizi tutup gerçek zamanlı gerçekleşen bu saldırıyı hep birlikte izledik." ABD'li büyükelçi, Rus ordusunun bir başka nükleer santralden sadece 32 kilometre uzakta olduğunu ve "çok yakın tehdidin devam ettiğini" ifade etti.


19:21 4 Mart 2022 Rusya'dan çok sayıda kişi Finlandiya'ya geçiyor

Rusya ile Finlandiya arasındaki Vaalimaa sınır geçişinde, otobüsler ve arabaların pasaport kontrolünde oluşturduğu kuyruk gün geçtikçe büyüyor. Vaalimaa, Finlandiya'nın başkenti Helsinki'nin yaklaşık 200 kilometre doğusunda. Rusya'dan Finlandiya'ya geçenler Ukraynalılar değil, ülkelerinde bir "sıkı yönetim ilanı"ndan korkan Ruslar.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in protestoculara müdahalesini sertleştirmesinden ve sıkı yönetim ilan etmesinden korkan Rusya vatandaşları, çok yüksek sayıda olmasa da yoğun olarak Finlandiya'ya geçiyor. Psaport kuyruğunda bekleyen ve neden sınır geçtiğini sorduğumuz genç bir Rus kadın, "Ukrayna halkı bizim halkımız, bizim ailemiz. Onları öldürmemeliyiz. Korkunç hükümetimiz görevde oldukça geri dönmeyi düşünmüyorum. Bu durum çok, çok üzücü." diye yanıt veriyor.

Finlandiya'dan Rusya'dan kaçan savaş karşıtlarına yönelik, tıpkı Ukraynalılara olduğu gibi bir sempati var. Bu sempati, Finlandiya'nın geleneksel tarafsız duruşunu da bir nebze değiştirmiş gibi görünüyor. Son yapılan anketlere göre Finlandiya halkının çoğunluğu artık ülkelerinin NATO'ya katılmasının zamanının geldiğini düşünüyor.


18:53 4 Mart 2022 BBC, Rusya'daki gazetecilerinin faaliyetlerini geçici olarak askıya alacağını açıkladı

Rusya'da, BBC dahil bazı haber sitelerine erişim engeli getirildi. Ukrayna'yı işgal eden Rusya, karara gerekçe olarak "sahte haber yaymayı suç sayan" yeni onayladığı kanunu gösterdi. Rus devletine bağlı haber ajansı RIA'ya göre BBC Rusça Servisi'nin yanı sıra Deutsche Welle, Meduza ve Radio Liberty'ye erişim de kısıtlandı. Rusya'da BBC'nin İngilizce haber sitesine de erişilemiyor.

BBC, yeni yasal düzenleme ve gelişmeleri takiben Rusya'daki muhabirlerinin işlerini geçici olarak askıya alacağını açıkladı. BBC Genel Müdürü Tim Davie, "Yeni yasal düzenleme bağımsız gazeteciliği suç haline getiriyor. Bu yüzden gazetecilerimiz ve çalışanlarımızın güvenliği için şimdilik işlerini askıya aldık" diye konuştu.


18:00 4 Mart 2022 Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba Avrupa'ya seslendi: Bize yardım edin

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba, NATO ülkelerine şimdiye kadar verdikleri mühimmat ve silah desteği için teşekkür etti, ancak daha çok yardım yapılması gerektiğini belirtti. Kuleba, Facebook'tan paylaşılan bir video'da şu şekilde konuştu:

Quote Message: Bize yardım edin. Etmezseniz Ukrayna'da hayatını kaybeden ve acı çekenlerin sorumluluğunu paylaşmanız gerekcek. Bu savaşta Avrupa'nın bize istediğimiz her şeyi vereceği noktaya geleceğiz, ama umarım çok geç olmaz"
Bize yardım edin. Etmezseniz Ukrayna'da hayatını kaybeden ve acı çekenlerin sorumluluğunu paylaşmanız gerekcek. Bu savaşta Avrupa'nın bize istediğimiz her şeyi vereceği noktaya geleceğiz, ama umarım çok geç olmaz"


17:32 4 Mart 2022 Rusya'nın Ukrayna işgali Türkiye'de deri ve tekstil üreticilerini olumsuz etkiliyor

İstanbul'un deri ve tekstil üreticileri Rusya'nın Ukrayna işgalinden olumsuz etkileniyor. Endüstri yetkilileri, son bir haftada Moskova ve Kiev'de müşterilerin 200 milyon dolar değerinde sipariş iptal ettiğini bildirdi. Yetkililer, Ukrayna'da savaşın devam etmesi durumunda sektörün çok büyük kayıplar yaşayabileceğini öngörüyor.

TOBB Türkiye Hazır Giyim ve Konfeksiyon Sanayii Meclis Başkanı Şeref Fayat, "Böyle devam ederse sektör 1 milyar dolar değerinde kayıp yaşabilir" dedi. İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mustafa Şenocak ise, "Yüzbinlerce ayakkabı ve binlerce deri ceket siparişi iptal edildi. Bazı Ruslar eski ruble kuru ile ödeme yapabileceklerini, aksi halde ödeme yapamayacaklarını söylüyor" diye konuştu.

Endüstri verileri, Türkiye'nin 2021 yılında Rusya'ya 718 milyon ve Ukrayna'ya 308 milyon dolar değerinde tekstil ve deri ihracatı yaptığını gösteriyor.
<< Önceki Haber Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ile ilgili tüm gelişmeler... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER