S-400 füzesi açıklamaları piyasaları alt üst etti: Dolar çıkışta, Borsa çakıldı

S-400 füze krizi piyasaları alt üst etmeye devam ediyor. Art arda gelen açıklamaların etkisiyle dolar 5,90 TL'nin üzerini gördü, Borsa İstanbul adeta çakıldı.

SHABER3.COM

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün akşam S-400'lere dair, "Türkiye S-400 savunma sistemlerini bakınız alacaktır demiyorum, almıştır. Biz bu işi bitirdik. İnşallah önümüzdeki ayda bu sistemin ülkemize teslimi yapılacaktır." açıklamasını yapmıştı. 

Erdoğan'ın sözlerinin etkisi ile Türk Lirası'ndan kaçış hızlandı. 

ANKARA, S-400'DE SON SÖZÜNÜ SÖYLEDİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da gün içinde ABD'ye tepki göstererek, "Hiç kimse Türkiye'ye ültimatom veremez. Türkiye bağımsız ve özgür bir ülkedir. Türkiye Rusya'dan S-400 hava savunma sistemini almıştır. Bu tip mektuplarla Türkiye aldığı karardan vazgeçmez." şeklindeki açıklamaları da tansiyonu yükseltti. 

Döviz kurlarında yukarı yönlü harekete karşılık Borsa İstanbul (BİST) endekslerinde ise düşüş var.

BORSA İSTANBUL YÜZDE 1,57 DÜŞTÜ

Dolar Türkiye saati ile 15:50 itibarıyla 5,90 TL'yi görürken euro ise 6,65 TL seviyesinde işlem gördü. BIST 100 Endeksi ise yüzde 1,9'luk düşüşle 91 bin seviyelerinin altına indi.

Rus hava savunma sistemi S-400 teslimatına Amerika Birleşik Devletleri'nin karşı çıkması ve Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul'da büyükşehir belediye başkanlığı seçiminin 23 Haziran'da tekrarlanmasına karar vermesi Türk Lirası varlıklar üzerinde baskı yapan unsurlar olarak öne çıkıyor.


<< Önceki Haber S-400 füzesi açıklamaları piyasaları alt üst etti:... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER