Saadet Partisi'nden AKP'yle ilgili şok açıklama

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, Saadet Partisi'nin oylarına göz diken iktidarın, SP'den aday olan insanları işi-aşı ile baskı altına aldığını söyledi.

Saadet Partisi'nden AKP'yle ilgili şok açıklama

SP'li Bitmez: AKP, adaylarımızı çocuklarını işten atarız diye tehdit ediyor

Hasan Bitmez, "Bu onurlu ve haysiyetli ve şerefli bir durum değildir. O insanın kafasına silah koyup tehdit ederseniz daha şerefli daha onurlu daha haysiyetli bir durum yapmış olursunuz." diye konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, Saadet Partisi Güney Doğu sorumlusu Necmettin Çalışkan, ve parti teşkilatı ile birlikte Mardin'de basın mensupları ile bir araya geldi. Bitmez, son günlerde artan terör olayları ve AKP'in Saadet partisinin milletvekili adaylarını tehdit edip istifa etmeleri yönünde baskı kurmasına tepki gösterdi. Mardin'in Midyat ilçesi Saadet Partisi Milletvekili adayı Abdullah Çelik'in partiden ve adaylıktan çekilme nedenini açıklayan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, şöyle konuştu: "Şu anda adayımızın partimize intikal etmiş bir istifa dilekçesi yok. Kendisi ile yaptığımız bir telefon konuşması var. Kendisi şunu aynen ifade ediyor; 'Başkanım ben partimin mensubuyum. Bu davranışımla hangi pozisyona düştüğümün bilincindeyim. ancak istemeyerek şu şu nedenlerden bu noktaya getirildim. Ben özellikle burada bulunan arkadaşlarımdan hiç birisinden Abdullah beye çocuklarının ne iş yaptığını sormadım. Kendisinin beyanıdır. Yarın yalanlarsa ben bilemem. Ama arkadaşımız ilçe başkanlığı yaptı. Milletvekili adaylığı yaptı. Bu dönemde de biz kimsenin zorla aday olacağı gibi bir talebimiz yok. Başka aday adaylarımız var. Kendi evraklarını bize getirip verdi. Bu pozisyonda olan bir insanın fotoğrafa yansıyan tarafını bilemiyorum. Gönül rızası ile toplum içerisinde hem evrakını vereceksin, hem de geri çekeceksin, bu rahat yapılacak bir davranış değildir. Bu belki yüzü gülüyor ama için kan ağlıyordur. Yüzünden mutluluk gözükse de vicdanı kan ağlıyor. Bu insanı bu noktaya getirecek adımları attırmanın ahlaki olmadığını, doğru olmadığını, namuslu olmadığını ifade ediyorum. Yani bir insana senin çocuğunu işten atarız demek kadar ahlaksızlık yoktur."

İSTİHBARAT ZAFİYETİ VAR


Ankara'daki saldırıya da değinen Bitmez, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinin belki de en büyük katliamını yaşamış bulunmaktayız. Hepimizi derinden üzdü. Ölenlere Cenabı Haktan rahmet diliyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Devletimiz hükümetimiz 3 günlük yas ilen etti. Bu doğru bir karardır. Ama sadece yas ilan ederek bu acıların ortadan kaldırılması bu sıkıntıların bertaraf edilmesi mümkün değildir. Milletimizin yaşamış olduğu tedirginler endişeleri ortadan kaldırmak için gerekli adımların acilen alınması gerekir." şeklinde konuştu
<< Önceki Haber Saadet Partisi'nden AKP'yle ilgili şok açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER