Saadet Partisin'den 'skandal' iddia!

Saadet Partisi Yeşilli Adayı Enver Sağlam, birleştirme tutanaklarında tahribat olduğunu belirtirken, sonuç alamamaları durumunda AİHM’e kadar gideceklerini söyledi.

SHABER3.COM

31 Mart seçimlerine dair partilerin itirazları devam ettiği Mardin’in Yeşilli ilçesinde Saadet Partisi’nin (SP) İl Seçim Kurulu’na yaptığı itiraz beklenmeden AKP adayı Hayrettin Demir mazbatasını aldı. Henüz resmi olmayan sonuçlara göre AKP’nin 127 oyla kazandığı belirtilen Yeşilli de, Saadet Partisi “Ölülerle birlikte yurtdışında yaşayan ve seçim günü ülkeye dönmeyenler ile asker ve cezaevinde hükümlü olanların da içinde olduğu toplamda oy kullanmayan 204 kişinin yerine oy kullandırıldığını” tespit ederek, İl Seçim Kuruluna itirazda bulunmuştu. 
 
İtirazın sonucunu bekleyen Saadet Partisi’nin Yeşilli Belediye Başkan Adayı Enver Sağlam, Yeşilli’de yaşananlara dair Mezopotamya Ajansı’na (MA) konuştu. 
 
‘BİRİLERİNİN DEVREYE GİRMESİYLE SONUÇLAR DEĞİŞTİRİLDİ’
 
Seçim çalışmaları boyunca Yeşilli’de, AKP tarafından kendilerine “öcü ve vatan haini” muamelesi yapıldığını dile getiren Sağlam, bunlara aldırış etmeden seçim çalışmaları yaptıklarını belirtti. Seçim günü Yeşilli’de seçimleri kazananın partileri olduğunu belirten Sağlam, sonrasında yaşananları şöyle özetledi: “Birilerinin devreye girmesiyle birlikte sonuçlar değişti. Nitekim o sonuçların değişmesi esnasında ilçe Kaymakamı Ömer Bilgin’in aynı saatlerde İlçe Seçim Kurulu’nda olduğunu tespit ettik. Bilgin’in orada bulunanlara Anadolu Ajansı’nın (AA) yanlış sonuçlar aldığını söylemesinin ardından bu sonuçlar bir şekilde değişti. Sonuçların değiştirilmesinin ardından AK Parti’nin 127 oyla aldığı açıklandı.”
 
‘BİRLEŞTİRME TUTANAKLARININ HER BİRİNDE TAHRİBAT VAR’
 
Yeşilli seçimlerine dair açıklanan verilerin gerçeği yansıtmadığını tutanaklarla tespit ettiklerini vurgulayan Sağlam, seçmenin 32 sandıkta oy kullandığını ve özellikle 5 sandıkta usulsüzlükler tespit ettiklerini belirtti. 1016, 1025, 1026, 1027 ve 1032 sayılı sandıklarla da özellikle usulsüzlüklerin bariz olduğunu ve bu sandıklarda toplamda 204 kişi yerine oy kullandırıldığını tespit ettiklerini kaydeden Sağlam, “Gelen birleştirme tutanaklarının her birinde tahribat olduğu ve özellikle 1032 Nolu sandığın da değiştirildiğini tespit ettik. Bir örnek verecek olursak 1032 Nolu sandığın 345 seçmeni var ve 343 kişinin oy kullandığı görülüyor.  Bu sandıkta seçmen olarak görülen 30 vatandaşın Suriye’de yaşadığı, 15 kişinin de asker, ölü ve il dışında olduğunu tespit etmemize rağmen oyların geçerli sayıldığını tespit ettik” dedi. 


 
‘AİHM’E KADAR GİDECEĞİZ’ 
 
Hukuki mücadelelerini devam ettireceklerini dile getiren Sağlam, İlçe Seçim Kurulu’na yaptıkları itirazların etten püften gerekçelerle ret edilmesi ardından İl Seçim Kurulu’na itirazda bulunduklarını ve sonucunu beklediklerini hatırlattı. İl Seçim Kurulu tarafından da tespit ettikleri usulsüzlüğe rağmen olumsuz sonuç almaları halinde Yüksek Seçim Kurulu’na gerekli itirazları yapacaklarını anlatan Sağlam, “Oradan da sonuç alamazsak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvuracağımızı ilan ediyoruz. Özellikle 1032 Nolu sandıkta ısrarcıyız. Bu sandıkta görevli olan üyelerimiz de seçim günü gözaltına alındı. Seçimin ardından da serbest bırakıldı. Ne için alındı neden bırakıldı kendileri de bilmiyor” ifadelerinin kullandı.
 
‘KAYMAKAM BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KADAR ÇALIŞTI’
 
Kaymakam Bilgin’in 45 gün boyunca siyasi parti mensubu gibi hareket ederek, muhtarlarla bir araya geldiğini dile getiren Sağlam, “Alenen bir AK Partili belediye başkan adayı kadar çalıştığını iddia ediyorum. Onun hakkında da Konya Milletvekilimiz Abdulkadir Karaduman Cumhuriyet Başsavcılığı’na gerekli suç duyurusunu yaptı” dedi. Yeğenlerinin de sandık görevlisi olmasına rağmen seçim sabahı gözaltına alındıklarını kaydeden Sağlam, “Bu insanlara baskının daniskasıdır. Saadet Partisi’ne oy verenleri bir şekilde toplayıp, içeri tıkayacakları anlamına gelir” diyerek, tepki gösterdi.
<< Önceki Haber Saadet Partisin'den 'skandal' iddia! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER