Saat karmaşasına dikkat! Mağdur olmayın...

Türkiye'de 1 Kasım'da yapılacak seçimler göz önüne alınarak Avrupa ülkelerinde sona erecek ileri saat uygulamasının aksine yaz saati uygulamasına iki hafta daha devam edilmesi kararlaştırıldı.

Saat karmaşasına dikkat! Mağdur olmayın...

Yeni düzenleme doğrultusunda, ileri saat uygulaması 8 Kasım'da sona erecek ve saatler 04.00'ten 03.00'e alınacak. 

Diyanet İşleri Başkanlığı, yaz ve kış saatleri uygulamaları dikkate alınarak basılı takvimlerdeki namaz saatlerinin önceden belirlendiğini, öngörülemeyen bu yeni durum karşısında yanlış bilgilendirmenin önüne geçilebilmesi amacıyla cemaatin uyarılmasını istedi. Camilerde verilen vaazlarda ve cemaatin 25 Ekim ile 7 Kasım tarihleri arasındaki dönemde takvimde yer alan vakit namazları saatlerine uymaması, buna karşılık takvimlerdeki saatlere bu süre içerisinde 1'er saat eklenerek ezan saatlerinin tespit edilebileceği uyarıları yapıldı.

Saatlerin geri alınmasının 8 Kasım'a ertelenmesi, takvimleri de etkiledi. Diyanet, takvimlerdeki namaz saatleri hakkında uyarıda bulundu.

AKILLI TELEFON VE BİLGİSAYARLARDAKİ SAAT AYARINA DİKKAT

Dünya genelinde bugün saatler kış saati uygulaması çerçevesinde 1 saat geri alınırken Türkiye'de seçimler sebebiyle 8 Kasım'a ertelenmesi, elektronik cihazları da etkileyecek. Bilgisayar, tablet ve akıllı telefon gibi elektronik cihazlar, saatleri otomatik olarak 1 saat geriye alacak. Bu işlem dünya genelinde otomatik gerçekleştiği için kullanıcıların, cihazlarının saatlerini manuel olarak yeniden ayarlaması gerekiyor. Aksi halde cihazlar 1 saat geride gösterecek.

VATANDAŞLAR SABAH ŞOKU YAŞADI

Bu sabah ise pek çok vatandaş, cep telefonlarının saatleri otomatik olarak 1 saat geri alması nedeniyle büyük şaşkınlık yaşadı. Özellikle bazı otobüs duraklarında yoğunluk olduğu, vatandaşların geç kaldıklarını söylediği görüldü.

<< Önceki Haber Saat karmaşasına dikkat! Mağdur olmayın... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER