Sabah'a konuşan HDP'li vekil AKP'ye can simidi attı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Ocak 17 2023
HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, "Şu ortamda Altılı Masa'nın kuyrukçusu olmak istemiyoruz" diyerek kendi adaylarını çıkarma konusunda kararlı olduklarını belirtti. Taşçıer, "İkinci tura kalırsa, iki ittifakın da mecburen bize geleceği düşünülüyor. Ancak AK Parti bir adım atsaydı halk daha sıcak bakardı" dedi.
HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, partisinin seçimlerde izleyeceği tutumla ilgili olarak iktidara yakın Sabah gazetesinin yazarlarından Mahmut Övür'e konuştu.
Kendi adaylarını çıkarma konusunda kararlı olduğunu belirten Taşçıer, "Şu ana kadar altılı masa bir adım atmadı, atmayacağı da belli oldu. Olağanüstü bir şey olursa bilemem ama şu ortamda altılı masanın kuyrukçusu olmak istemiyoruz. Biz altılı masanın arka bahçesi değiliz. Binde 4'lük partileri görüyorlar, yüzde 10-12'lik HDP'yi görmüyorlar" dedi.
"TÜRK SOLU KABUL ETMEZ"
Taşçıer, DEVA Partisi listelerinden seçime girecekleri yönündeki iddiaları da "Böyle bir görüşme hiç olmadı. Adı geçtiği için Erol Katırcıoğlu'na da sordum. O da bir görüşme olmadığını söyledi. Ayrıca böyle bir teklif gelse de bunu HDP içindeki Türk solu kabul etmez" diyerek yalanladı.
"AK PARTİ BİR ADIM ATSAYDI..."
HDP'li milletvekilinin "Kandil'in baskı yapması halinde HDP tavır değiştirir mi?" sorusu üzerine verdiği yanıt da dikkat çekti. Taşçıer "Bence halk artık Kandil'i dinlemiyor. Nereye gidersek gidelim halk kendi adayımızı çıkarmamızı istiyor. İkinci tura kalırsa, iki ittifakın da mecburen bize geleceği düşünülüyor. Ancak AK Parti bir adım atsaydı halk daha sıcak bakardı" ifadelerini kullandı.
HDP, 2023 seçimlerinde endi cumhurbaşkanı adayını çıkarma kararı aldığını duyurmuştu. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan “En kısa zamanda cumhurbaşkanı adayımızı Türkiye halklarıyla paylaşacağız. HDP seçimlere kendi adayıyla girecek” demişti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakkında açıklama2.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!3.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama4.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!5.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü
6.Fatih Altaylı hakkında tahliye kararı7.Almanya kara kara düşünüyor: 120 bin kamyon/TIR şoförü açığı var!8.Yargıtay'dan Narin Güran kararı!9.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: Habertürk eski GYY Veyis Ateş tutuklandı10.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakk...

İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyo...

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' g...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...


