Sabah'ın haberi alay konusu oldu

Boydak Holding'in iki üst düzey yöneticisinin tutuklanması hakkında bir haber yapan Sabah, "Avrupa'nın en büyük yazılım şirketi olan SAP'ın Boydak Holding tarafından kullanıldığını, aynı yazılımın Kaynak Holding ve İpek Koza Grubu tarafından da kullanıldığı belirterek ortak ilişki kurmaya çalıştı.

Sabah'ın haberi alay konusu oldu

Meydan Gazetesi'ndeki habere göre; Turkuvaz Medya grubuna bağlı Sabah gazetesi tarafından da kullanılan SAP yazılım sistemi sosyal medyada alay konusu oldu.

Dünyanın en önemli yazılım şirketlerinden biri olan SAP, 2012 yılında Sabah gazetesinini içinde bulunduran Çalık Holding'e Kalite Ödüllerinden 'Altın Ödül'ü layık görmüştü.

Çalık Holding kendi internet sitesininde bu haberi şu şekilde açıklamıştı: "Albtelecom, ATV-Sabah başta olmak üzere iştiraki olan şirketlerde SAP yazılım çözümlerini etkin bir şekilde kullanan ve verimliliğini artıran Çalık Holding, bilgi teknolojileri alanında SAP ile birlikte yeni projeler geliştirmeye devam ediyor." 

İddialara göre; yalan ve iftira habere tepkiler sonrası, Sabah, haberin bu bölümünü sabah saatlerinde internet sitesinden çıkarmak zorunda kaldı. 

Uludağ ve Ekşi sözlük yazarları Sabah'ın bu haberi ile dalga geçti. Bazı yazarlar; "ilk görünce hakkaten zaytung haberi zannettim, Sap birçok büyük firmanın kullandığı bir üründür. Tamam aferin cemaati bitirmeye çalışıyorsunuz da, eğitimsiz insanlarla dolu medya ile ele güne de rezil etmeseniz bu arada" ifadelerini kullandı. 

Bu arada SAP'ın kendi internet sitesinde yer alan bir haberde ise şu ifadeler kullanılıyor:


ÇALIK HOLDİNG BİLGİ TEKNOLOJİLERİNDE ZİRVEDE

Enerji, maden, inşaat, tekstil, finans, telekomünikasyon ve medya alanlarında faaliyet gösteren 14 ülkede toplam 20 bin kişiye istihdam sağlayan Çalık Holding; bilgi teknolojileri projeleriyle yeni başarılara imza atıyor. E-kent ve IS-Medya reklam rezervasyon projelerinin başarıyla hayat geçiren Çalık Holding, Türkiye’de SAP programlarını en yaygın kullanan gruplardan birisi konumunda…


PEKİ NEDİR BU "SAP" 

SAP, merkezi Walldorf, Almanya'da bulunan, Avrupa'nın en büyük yazılım şirketidir. SAP, 1972 yılında beş eski IBM çalışanı tarafından Systemanalyse und Programmentwicklung ("Systems Analysis and Program Development") adı altında Mannheim, Almanya'da kurulmuştur. 120den fazla ülkede aktif olan SAP, şirket yazılım aplikasyonlarını çeşitli büyüklükte firmalara sunmaktadır. Şirketin en iyi bilinen ürünleri SAP ERP (Enterprise Resources Planning) ve SAP Business Objects yazılımı.

Ya da daha basit bir anlatımla SAP, büyük şirketlerin, insan kaynaklarından muhasebe kayıtlarına, hatta yemekhaneye alınan marul adedine kadar tüm bilgilerin kaydedildiği ve istendiğinde rapor haline dönüştürüldüğü devasa bir veri tabanı.

SAP'nin, mahallenizdeki kuruyemişçiden büyük her türlü işletme için çözüm sunuyor.






<< Önceki Haber Sabah'ın haberi alay konusu oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER