Sabancı'dan Balıkesir'e 100 milyon dolarlık yatırım

Sabancı'dan Balıkesir'e 100 milyon dolarlık yatırım

ESAS Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali İsmail Sabancı, kazandıkları ihale kapsamında yapacakları Balıkesir'deki Alışveriş Caddesi'ne, 100 milyon dolarlık yatırım olacağını söyledi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin vizyon projesi "Alışveriş Caddesi"ni ESAS Holding yapacak. Sabancı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'u ziyaret etti. Ziyarette Esas Holding iştiraklerinden ESAS Gayrimenkul CEO'su Kazım Köseoğlu, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı (BSO) İsmail Uğur, Başkan Yardımcısı Cüneyt Ermişler ve Meclis Başkanı Hakan Özdamar ise Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler de hazır bulundu.

Ziyarette, Alışveriş Caddesi projesinin ayrıntıları görüşüldü. Balıkesir'e yapacakları açık alışveriş merkezi hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Üyesi Sabancı, 2016 Mart veya Nisan aylarında başlayacak projenin 100 milyon dolarlık bir yatırım olacağını kaydetti. Balıkesir'in üretim ve tüketim noktalarının merkezinde yer aldığını belirten Başkan Uğur ise yapılacak her yatırımın karşılık bulacağını söyledi. Alışveriş Caddesi'nin, inşası devam eden yeni şehir hastanesinin yanında olduğunu kaydederek, "Balıkesir'in en güzel yerini ihale sonucunu kazandınız. Alışveriş Caddesi yapacağınız yer, bin 100 yataklı devlet hastanesinin yanıbaşında. Orada 2 bin 500 kişi çalışacak. Gelen giden hastalarla birlikte günde 10-15 bin kişilik trafik olacak. Alışveriş Caddesi'nin olmasıyla birlikte bu bölge cazibe merkezi haline gelecek. Sizin gibi bir firmanın da bu ihaleyi almasından, bu yeri işletecek olmasından memnunuz. Balıkesir'in böyle bir yere ihtiyacı vardı." dedi.

Balıkesir'in yatırımcıları cezbeden önemli bir özelliğinin de lojistik merkez haline gelmesi olduğunu belirten Uğur, Balıkesir Lojistik Köyü (BALO) projesiyle Anadolu'da üretilen ürünlerin, Balıkesir-Bandırma Limanı üzerinden Tekirdağ ve Avrupa'ya ihraç edileceğini dile getirdi. Ulaşım yatırımlarıyla Balıkesir'e ulaşımın kolaylaştığına işaret ederek, "Bandırma bölgemiz, bizim için çok önemli. Önemli bir lojistik merkezi, ithalat ihracat noktası olacak. Oraya da güzel bir liman yapalım istiyoruz. Anadolu'dan yapılacak bütün ihracat BALO, Bandırma ve oradan da Tekirdağ üzerinden Avrupa'ya gidecek. Balıkesir'in geleceği çok güzel görünüyor. Talepler de artmaya başladı. İnşallah birlikte başaracağız bu işi. Balıkesir'e inmiş olduğunuz havaalanının yanısıra merkezde 480 dönüm alan istimlak edildi. Ulaştırma Bakanımız'la yaptığımız son görüşmenin ardından, oraya terminal yapılması için girişimde bulunduk." diye konuştu.

'BALIKESİR BİZE ÇOK HEYECAN VERİYOR'

Havaalanlarının şehrin havasını değiştirdiğini ve bu kapsamda Balıkesir'de üç havaalanı bulunmasının önemli bir avantaj olduğunu kaydeden Ali İsmail Sabancı da İstanbul'a yapılan üçüncü havalimanının lüks değil, zaruri bir ihtiyaç olduğunu vurguladı. Sabancı, "Balıkesir bize çok heyecan veriyor. Gayrimenkul stratejimize tam oturuyor Balıkesir. Bir alışveriş merkezi, şehrin sosyal hayatına çok şey katıyor. Bizim yaptığımız planlamada, yüzde 15-20 oranında yerellik ön planda. Yerel yatırımcıları da bu alışveriş merkezine yatırım yapmaya bekliyoruz. Yerel esnafa rağmen değil, birlikte yapacağız. Mart, nisan ayı içerisinde kazmayı vuracağız. Arsa dahil 100 milyon dolar bir yatırım yapacağız. AVM mantığıyla değil, açık alanda alışveriş caddesi formatında olacak merkezimiz." ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi'nin, Balıkesir'i ulusal ve uluslararası platformda başarılı bir şekilde tanıttığını ifade eden Sabancı, MIPIM fuarında yer almasını önemli bir gelişme olarak yorumladı: "Fransa'nın Cannes şehrinde, MIPIM fuarında Balıkesir'in yer alması önemli bir olay. Bir iş pazarlamayla başlıyor. Önceden üretip pazarlanırdı, şimdi pazarlayıp sonra üretiyorsunuz. MIPIM'e gitmezseniz, elinizdeki değeri pazarlamazsanız aynaya bakar, kendi kendinize konuşursunuz."

Ziyaretin sonunda Başkan Ahmet Edip Uğur, Sabancı'ya Ayvalık zeytinyağı ve belediye adına çıkarılan hatıra parası verirken Sabancı ise Uğur'a maket uçak hediye etti. CİHAN
<< Önceki Haber Sabancı'dan Balıkesir'e 100 milyon dolarlık yatırım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER