Sabancı suikastı sanığı Akkol tutuklandı


Sabancı suikastı davası sanığı İsmail Akkol, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Akkol duruşmada, iddianameyi görmediğini ve neyle suçlandığını bilmediğini ileri sürdü.

Aydın'da yakalanan DHKP/C'li İsmail Akkol bu sabah İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Sabancı suikastı davasının görüldüğü İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Akkol, hakim karşısına çıkarıldı.

Mahkeme, Akkol hakkında, kapatılan İstanbul 4 Nolu Devlet Güvelik Mahkemesi'nin 1996 tarihli, kapatılan özel yetkili 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nin de 2012 ve 2014 tarihli yakalama kararlarını okudu.

Kimlik tespiti yapılan Akkol, sabıkasız olduğunu, adresi ve telefonu olmadığını belirtti. Akkol'un avukatı Özgür Yılmaz söz alarak, müvekkilinin iddianameyi okuyamadığını, vekalet çıkaramadıkları için kendilerinin de alamadığını söyledi.

Sanık Akkol da iddianameyi görmediğini belirtti. İddianameyi okuduktan sonra savunma yapacağını kaydetti.

Duruşma savcısı, suç vasfı ve delil durumuna göre sanığın tutuklanması yönünde görüş belirtti.

Sürüklenerek getirildiğini ileri süren Akkol, "Bu ülkede adalet olduğu söyleniyor ancak olmadığını gördüm. 14 yaşındaki çocuklar kurşunlanıyor. Anaların cesetleri kaldırımlarda çürümeye terk ediliyor. Cesetler sürükleniyor." diye konuştu. Emniyette dolaylı yollardan cezaevinde infaz edileceğinin söylendiğini iddia etti.

Mahkeme, suç vasfı, delil durumu, yargılamadan kaçması ve adli kontrol uygulamasının yetersiz kalacağı gerekçesiyle Akkol'un tutuklanmasına karar verdi.

1996 yılında Sabancı Center'da gerçekleşen silahlı saldırıda Özdemir Sabancı, Nilgün Hasefe ve Haluk Görgün hayatını kaybetmişti. Olayın faillerinden olduğu belirtilen İsmail Akkol, o tarihten itibaren aranıyordu.
CİHAN
<< Önceki Haber Sabancı suikastı sanığı Akkol tutuklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER