Sabancı suikastı zanlısı İsmail Akkol savunma için süre istedi


Sabancı suikastinin faili DHKP-C terör örgütü üyesi İsmail Akkol'un yargılandığı davaya devam edildi. Akkol, dava dosyasının hepsinin kendisine verilmediğini belirterek, ek klasörlerin kendisine verildikten sonra savunma yapacağını söyledi.

4 Şubat'ta Aydın Söke'de üzerinde bomba düzeneği ile yakalanan ve tutuklanan Sabancı suikastinin faili DHKP-C'li İsmail Akkol'un yargılandığı davaya devam edildi. İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada sanık İsmail Akkol ve avukatları ile Sabancı ailesinin avukatı hazır bulundu. Mahkeme başkanı, Akkol hakkındaki yakalama kararını infazının gerçekleştiğini belirterek sanık hakkındaki kırmızı bültenin iadesi için ek karar verildiğini açıkladı. Geçen celse kimlik tespitinin yapıldığını hatırlatan mahkeme, yargılaya devam etti.

Mahkeme başkanı sanığa savunma için hazır olup olmadığını sordu. Akkol, "Öncelikle belirtmek istediğim bana sadece iddianame verildi, dosyanın tamamı verilmedi. Bu nedenle dosyanın tamamı verildikten sonra savunma yapmak istiyorum. dosyaya dair bu aşamada eklemek istediğim başka bir husus bulunmamaktadır." dedi.

Kaldığı cezaevi koşullarının savunmayı hazırlamaya yönelik olmadığını belirten Akkol, "Hücremde yalnızım. Bağlı bulunduğum koridorda kimse bulunmamaktadır. Düşüp yaralansam ilk yardım isteyecek kimse bulunmamaktadır. İletişim hakkım yok edildi, dışarı ile bağım kesildi." ifadelerini kullandı. Örgütün diğer üyesi Fadik Adıyaman'ınTekirdağ F tipi cezaevine götürülerek hücreye konduğunu belirten Akkol, aynı hapishanede bulunmak için 66 gündür alcık grevinde olduğunu, aynı gerekçelerle de kendisinin de açlık grevinde olduğunu belirtti.

Ara kararını açıklayan mahkeme, Akkol hakkındaki tahliye taleplerini reddederek tutukluluğun devamına hükmetti. Sanık ve avukatların cezaevi koşullarına ilişkin taleplerinin idari işlem olduğunu belirten mahkeme, sanık ve avukatlarına cezaevi ile ilgili bulundukları bölgenin cumhuriyet savcılığına başvurmalarını belirtti. Mahkeme ayrıca Sabancı suikastinin diğer faili Fehriye Erdal hakkında çıkarılan yakalama emrinin infazının beklenmesi ile akıbetinin sorulmasına karar verdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Sabancı suikastı zanlısı İsmail Akkol savunma için... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER