Sabih Kanadoğlu: Kanun devleti bile değil, polis devletiyiz

Sabih Kanadoğlu: Kanun devleti bile değil, polis devletiyiz

ADANA (CİHAN)- Yargıtay Onursal Cumhuriyet BaşsavcıSabih Kanadoğlu, "Bindik bir alamete, gidiyoruz kıyamete. Bırakın hukuk devletini, kanun devleti bile değil, polis devletiyiz." dedi.
Eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu ve CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Çukurova Belediyesi'nin düzenlediği "Her Ayın 19'unda Saat 19.00'da" etkinliğine katılarak "Türkiye nereye gidiyor?" sorusuna yanıt aradı. "Bindik bir alamete, gidiyoruz kıyamete" diyen eski Başsavcı Kanadoğlu, THY'nin Anadolu Jet uçağıyla Adana'ya gelirken baktığı dergide Çanakkale Zaferi anlatılırken Atatürk'ten hiç söz edilmediğine dikkat çekti. Kanadoğlu, "O olmasaydı Gelibolu düşerdi, Conkbayırı'nda Atatürk olmasaydı Çanakkale Zaferi olmazdı. Onu unutturmaya çalışmak, küçümsemek, Türk milletinin kalbinden çalmak boşuna gayrettir." diye konuştu.

Bir ülkede yargı bağımsız değilse orada hukuk devletinden, hatta kanun devletinden bile söz edilemeyeceğini vurgulayan Sabih Kanadoğlu, kuvvetler birliğinden kuvvetler ayrılığına giden kişinin Atatürk olduğunu 1924 Anayasası'ndan örnekler vererek anlattı. Türk usulü diye bir başkanlık rejimi olamayacağını ifade eden Kanadoğlu, ABD'deki başkanlık sisteminin ise tam bağımsız yargı sistemine dayalı olduğunu, Türkiye'ye getirilmek istenene ise "başkancıl sistem" denebileceğini söyledi. Kanadoğlu, "İç Güvenlik Yasası'na bakın, hukuk devleti değil, kanun devleti değil, polis devletidir. Hızla öyle bir Türkiye geliyor, bu milletten saklanan kirli ittifaklar var ama niteliğini ve içeriğini bilmiyoruz." dedi.

ÖNER: KAÇAK SARAY'DA KAÇIŞ TÜNELLERİ VAR
Eski valilerden CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Çanakkale Siper Savaşları'na da yer verdiği sunumunda "Siperler birbirine öyle yakındı ki bir tarafta türkü söyleniyor, ötekinde balalayka çalınıyor, Türk askeri yaralı İngiliz askerini tedavi etmeye çalışıyordu. Birbirine düşman insanlar dost olabiliyor ama bugünkü Türkiye'de 15'liler öldürülüyor, anneleri ağıt yakarken o anneler yuhalatılabiliyor" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kasteden Öner, "Bir savaş bizi birleştirirken bir muhteris bizi ayrıştırıyor. Kaçak Sarayı'nda biliyoruz ki kaçış tünelleri var, demir bariyerler var ama o kaçış tünelleri de onları kurtaramayacak." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Sabih Kanadoğlu: Kanun devleti bile değil, polis devletiyiz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER