Şafran, Türk mutfağını Moskova'ya taşıdı; Ramazan hazırlıkları tamam


Rusya'nın başkenti Moskova'da 5'inci restoranının açılışını yapan Şafran, Türk yemeklerini müşterilerinin beğenisine sunuyor. Restoran, Ramazan'a hazır. İftariyelik, çorba çeşitleri, ara sıcak, kebap, lahmacun ya da pidelerden oluşan ana yemek, içecek ve tatlılardan oluşan zengin iftar menüsü kişi başına 900 ruble (17 dolar) olacak.

Şafran'ın Metro Tekstilşiki, Turas Business Park'ta yeni şubesinin açılışına çok sayıda Rus, Türk iş adamı ve davetli katıldı. Açılıştan kısa bir konuşma yapan RTİB Başkanı Naki Karaaslan, mekanın hayırlı olmasını diledi. Katılımcılar Moskova'nın yeni bir Türk yatırımı kazandığına dikkat çekerek başarılar diledi.

Şafran Restoranları ortaklarından Şirin Kuluyev ve İşletme Sorumlusu Bülent Aytaç, yaptıkları değerlendirmede kalitede taviz vermeden, makul fiyata müşterilerine en iyi hizmeti sunacaklarını söyledi. 150 kişilik kapasitesi olan restoranda özel odalar önceden rezervasyon yapılabiliyor. Çocuklar için de özel oyun odası planlanmış.

Döner, İskender, kebap çeşitleri, içli köfte, lahmacun, pide çeşitleri, çiğ köfte ve sulu yemeklerin yer aldığı 20'den fazla çeşit her gün hazırlanıyor. Her gün mercimek, tavuk suyu çorbası ve ek değişen özel bir çorba menüde yer alıyor. Rezerve menü önceden talep edilebiliyor. Kuzu tandır, kaburga dolma ve diğer özel talepler yılların aşçısı Aytaç usta tarafından hazırlanıyor.

Baklava çeşitlerini de kendilerinin hazırladığını ifade eden Aytaç, "Tüm baklava çeşitlerini taze olarak kendimiz hazırlıyoruz. Baklava çeşitleri, süt tatlıları, katmer ve diğerleri mutfağımızda bulunuyor. Antep fıstığı ve diğer malzemeleri Türkiye'den getiriyoruz. Kaliteden taviz vermeden en makul fiyata bu işi yapmak istiyoruz. Bir de hizmetin hızlı verilmesi önemli. Bizim menülerimizde talep edilen ürünün ne kadar zamanda hazırlanacağı yazacak. Paket servisimiz olacak. Et ve tavuk tüm ürünlerimizin tamamı helal. Müşterilerimiz gönül hoşnutluğu ile tüketebilirler." dedi.

SABAH KAHVALTISI 600 RUBLE

Pazar günleri açık büfe kahvaltıları onlarca çeşidi ile müşterilere sunulacak. Diğer günler restoran sabah 07:00'da açılıyor. Türk simidi, su böreği, kol böreği, zeytin, peynir çeşitleri, tatlılardan oluşan serpme kahvaltı talep etmek mümkün. Tüm kahvaltı Türk çayı ile birlikte sadece 600 ruble (11 dolar) olacak. Hafta içinde ise her gün 5 ayrı çeşitten oluşan Busines Lunch sadece 230 rubleye servis edilebiliyor. Doğum günü, yılbaşı kutlamaları, iş toplantıları ve diğer toplu organizasyonlar için de restoran hizmet verecek. Maçların dev ekrandan izlenebildiği restoran özellikle Türk diasporası için buluşma yeri olacak.

Müşteriler ve Şafran ile ilgili görüşleri şöyle:

Aysel Kuliyeva:

"Burada gerçekten çok farklı izlenimler edindim. Çok zarif, çok sempatik bir kafe. Burada, Moskova'da zarif, lezzetli yemekler yapan, güzel bir Türk mutfağı adacığı açılması çok memnun edici. Benim gördüğüm kadarıyla, halkımız Türk mutfağının lezzetine ve burada mükemmel bir şekilde hazırlanan yemeklere büyük ilgi gösteriyor, benimsiyor ve çok hoşlarına gidiyor. Moskova'da birçok farklı Türk restoranı ve kafesi olmasına rağmen, burada çok sıra dışı bir atmosfer var. Kafenin ismi de buradaki tasarımla gayet uyumlu. Her şey safran ve turuncu renkte tasarlanmış. Yemekler de farklı farklı Türk baharatlarıyla hazırlanmış. Kısacası ben çok memnun oldum, bu kafenin başarıyla gelişmesini ve Moskova halkı arasında popüler hale gelmesini diliyorum. Ayrıca burada gençler için de çeşitli özel etkinlikler de olursa çok güzel olur. Buradaki bütün yemekleri çok beğendim. Ben daha önce birçok faklı restoranda İskender yemiştim ama buradaki İskender beklediğimden daha lezzetli ve her şeyden önemlisi yemekler çok hoş servis ediliyor. Bir de fiyatların düşük olması artı."

Artem Sergeyev:

"Buraya beni kız kardeşim ve eşi davet etti. Kız kardeşimin eşi Türkiye'den. Bu yüzden Türkiye ile uzun zamandır tanışığız. Çok güzel bir ortam olmuş, tasarımı çok hoşuma gitti. Çocuklar için ayrı bir oyun odası olması çok faydalı. Çünkü küçük çocukları sofraya oturtamıyorsunuz. Birisini yemeğe davet ettiğiniz zaman sıradan yerlere çağırmaktansa böyle özel mekanlara çağırmak daha iyi oluyor. Moskova'da herhangi bir restorana gidebilirsiniz ama hep aynı yemekler ve aynı konsept. Ancak burası farklı, tamamen Türk mutfağı, yatırımcı Türk, çalışanlar Türk… Böyle özel yerlerde yemek yemek daha hoş."

Margarita Prasolova:
"Yemekler çok lezzetliydi, biz hepimiz İskender yedik. Restoranın tasarımı da çok hoş olmuş. Kendinizi Türkiye'de gibi hissediyorsunuz. Eşim ve kardeşimle beraber geldik. Ama benim için en önemlisi bütün ürünlerin yüzde 100 helal olması. Burada buna dikkat ediyorlar."

CİHAN
<< Önceki Haber Şafran, Türk mutfağını Moskova'ya taşıdı; Ramazan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER