Safranbolu turizmde hava sahasını da kullanmak istiyor


UNESCO tarafından Dünya Miras Şehirleri listesine alınan Safranbolu'da turizm aktivitelerini çeşitlendirmek için çeşitli etkinlikler yapılıyor. 3 yıl önce Safranbolu'da faaliyete başlayan mikrolight tipi uçaklarla doğa ve tarihi mekanları havadan görme faaliyetlerinin yanı sıra şimdide hava şartlarının uygun olduğu zamanlarda mikrolight uçaktan tarihi mekanlara paraşüt atlayışları yapılıyor.

Safranbolu ilçesine gelen turistlerin daha uzun süreli kalmalarını sağlamak için çeşitli turizm aktiviteleri yapılıyor. Bu aktivitelerden biri de doğa ve tarihi mekanları mikrolight tipi uçakla havadan gezerek görmek.

İlçede 3 yıldır faaliyette bulunan bir firma tarafından havacılık tutkunlarını ilçeye çekmek ve adrenalin yaşamak isteyenler için ilk defa mikrolight tipi uçaktan paraşüt atlama faaliyetleri yapmaya başladı.

2012 yılından beri Safranbolu ilçesinde yerli ve yabancı turistleri mikrolight tipi uçakla gezdiren pilot Lütfi Yüzüak, "THK Safranbolu eski şube ve THK genel başkanı Mustafa San'ın uyguladığı bir proje kapsamında 2011 yılında uçuş faaliyetlerine başladık. Yaptığımız teknik araştırma sonunda Safranbolu ilçesinde uçuş olabileceğine karar verdik. Buraya gelen yerli ve yabacı turistlere havadan Safranbolu'nun tarihi ve doğal güzelliklerini gösteriyoruz. Etkinliklerimizi çeşitlendirmek istedik. Bu kapsam da isteyen konuklarımızı uçaktan paraşütle atlatıyoruz. Bu tür faaliyetler çeşitli turistlik yerlerde yapılıyor. Bu tarihi turist ilçemizde yapmak istedik ve bayağı ilgi görmeye başladı. Bu etkinliğimizi yapmada THK genel Başkanı Mustafa San'ın bize bayağı desteği oldu." diye konuştu.

Atlayış yapan kişilerin hem tarihi ve doğal güzellikleri havadan görmek fırsatı yakaladığını hem de adrenalin yaşadıklarını belirten Yüzüak, sözlerini şöyle tamamladı: "Amatörce bir havacılık yaparken, profesyonel anlamda Safranbolu'ya bir katkı sağlıyoruz. Böylece gelen yerli ve yabancı konuklarımız ilçemizde daha fazla kalıyorlar."

İlk defa bir mikrolight tipi uçaktan paraşütle atladığını belirten Murat Akça, "Ben amatör bir paraşütçüyüm ilk defa bu hava aracından atlayış yaptım.Çok güzel bir duygu, denemeyen bunu anlayamaz ayrıca tarihi evleri havadan görmek ise ayrı bir güzellik. Fırsatı olanların Safranbolu'ya gelip atlayış yapmalarını tavsiye ederim." dedi.

30 yıldır paraşütçü olduğunu belirten Erdinç Köroğlu ise bir çok yerde atlayış yaptığını ama Safranbolu gibi tarihi bir kentte ilk atlayışını yaptığını ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber Safranbolu turizmde hava sahasını da kullanmak istiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER