Sağlam: Çalışıp bir şeyleri değiştirmemiz gerekiyor


Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, ligde Antalyaspor'a 2-0 mağlup oldukları maçın ardından yaptığı açıklamada, "Son dakikalarda yediğimiz golle hiç beklemediğimiz bir mağlubiyet aldık. Önümüzde Kasımpaşa maçı var. Çalışıp bir şeyleri değiştirmemiz gerekiyor." dedi.

Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 8. hafta açılış maçında Antalyaspor'u konuk eden ve 41. dakikada 10 kişi kaldığı mücadelede sahadan 2-0 mağlup ayrılarak büyük moral bozukluğu yaşayan Bursaspor'da teknik direktör Ertuğrul Sağlam üzgün olduklarını söyledi. Sağlam, maçın ardından yapılan basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Eskişehir ve Rize karşılaşmalarından sonra Antalya maçını da kazanıp bir galibiyet serisi oluşturmak istiyorduk, buna ihtiyacımız vardı. Üç puan bizi çok iyi yerlere getirecekti." diyerek şöyle devam etti:

"İlk devre çok etkili olamadık. Bu kötü oyunu, tam ortadan kaldıralım derken Stoch'un pozisyonu kırılma anıydı. Ondan sonra hemen Jorguera'nın kırmızı kartı bizi sıkıntıya soktu. Devre arasında çocuklarla konuştuk, bir kişi eksildik ama daha fazla çalışırsak bu eksiği gideririz dedik. İkinci yarı iyi de başladık. Maalesef 55. dakikada bir üst düzey takıma yakışmayacak ciddiyetsizlik içinde bir gol yedik. Oyunun dengesi değişti. Golden sonra oyuncularımız buna tepki verdi, pozisyon da bulduk, baskı kurduk, bir risk de aldık. Tom'u da oyuna soktuktan sonra pozisyon da ürettik ama maalesef gol bulamadık.

Son dakikalarda yediğimiz golle hiç beklemediğimiz bir mağlubiyet aldık. Önümüzde Kasımpaşa maçı var. Çalışıp bir şeyleri değiştirmemiz gerekiyor. Oyun içinde performansı düşük oyuncularımız var. Kırmızı kart ve sonrasında yenilen gol de bir takım için gerçekten büyük bir şanssızlık. Tabi biraz da sorumsuzluk var. Sonuçta mağlup olduk, üzüntülüyüz. Kasımpaşa maçında bu oyunu değiştirmek için çok çalışacağız. Ben oyuncularıma güveniyorum. İnşallah bunu değiştireceğiz."

"İNANCIMIZI KAYBETTİĞİMİZ ZAMAN BİZİM AÇIMIZDAN DA BURADA DURMANIN BİR ANLAMI OLMAZ"

Sağlam, ilerleyen haftalarda takımda rotasyon düşünüp düşünmediği şeklindeki bir soruya ise "Olabilir, bu takımın daha iyi olması için her şeyi yaparız. Penaltı ile ilgili ise kritik pozisyonlar vardı, hakem açısından değerlendirilmesi gereken." karşılığını verdi.

Bir gazetecinin, 'Takım ne zaman istediğiniz seviyede olacak, umudunuz var mı?' şeklindeki sorusu üzerine ise Sağlam, "Burada inancımızı kaybettiğimiz zaman bizim açımızdan da durmanın bir anlamı olmaz. Kimseyi kandırmanın bir anlamı yok. 8. hafta geride kaldı. İnişli çıkışlı bir grafik ortaya koyuyoruz. Bizim de kabul ettiğimiz bir durum değil. Takımımızda çok önemli oyuncular var. Birkaç tanesi kendi performanslarına ulaşamadılar. Bunları sen performanslarına ulaştır diyebilirsiniz, doğrudur. Ama bugün şanssız bir maç oynadık. Sonuçta daha iyi şeyler yapabileceğimize inanıyorum ben. Kasımpaşa maçı bizim için bu olumsuz durumu değiştirmek için iyi bir fırsat. Gerekirse rotasyon ile gerekirse oyuncularımızla konuşup bazı şeyleri daha üst seviyeye çıkartacağız. Bunu yapacağız." diye cevap verdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Sağlam: Çalışıp bir şeyleri değiştirmemiz gerekiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER