Sağlam: Kasımpaşa maçında 3-4 oyucuyu değiştireceğiz

Sağlam: Kasımpaşa maçında 3-4 oyucuyu değiştireceğiz

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, ligde oynayacakları Kasımpaşa maçında takımda rotasyon yapacağı sinyalini verdi. Kasımpaşa maçıyla yeni bir sayfa açmak istediklerini belirten Sağlam, kadroda 3-4 oyuncuyu değiştireceğini söyledi.

Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 9. haftasında 24 Ekim Cumartesi günü deplasmanda karşılaşacakları Kasımpaşa maçı öncesi Atatürk Stadı'nda basın toplantısı düzenleyen Ertuğrul Sağlam, soruları cevapladı. Sıkıntılı bir süreçte Eskişehirspor ve Çaykur Rizespor galibiyetlerinin ardından gelen Antalyaspor mağlubiyeti ile üzüntü yaşadıklarını belirten Sağlam, şunları dile getirdi:

"Şimdi ünümüzde bir süreç var. Biz de yıllarca futbol oynadık, daha sonra antrenörlük yaşadık. Antalya karşısında yaşanan olumsuzluk hepimizi çok üzdü. Şimdi bunu ortadan kaldırmak için önümüze bir fırsat çıktı. Biz dahil olmak üzere özellikle futbolcular, bu olumsuz durumu çevirmek için bir fırsat kollarlar. Diğer maçın gelmesini beklerler. Şimdi bizim önümüzde çok güzel bir fırsat var. İki karşılaşmada 6 puan önümüzde duruyor. Alınacak 6 puanın bizi nereye taşıyacağına, sonrasında bir 10 günlük ara var. Tekrar güzel bir ortam oluşacağı, camianın taraftarın ve kulübün geleceğe daha iyi bakacağı bir fırsatın önümüzde olduğunu biliyoruz. Dün oyuncularla da konuştuk, gelin bu fırsatı değerlendirelim. Bu olumsuz gibi görünen fırsatı da 5 gün içinde olumluya çevirelim dedik."

"OYUNCULARIMIZIN ÜÇ PUAN ALACAĞINA İNANIYORUM"

Bursaspor takımının içinde bulunduğu durumdan kimsenin hoşnut olmadığını belirten Sağlam, "En fazla rahatsızlık duyan insanlar bizleriz. Bu olumsuz durumu çevirmek için birinci derecede sorumluluk alması gereken bizleriz. Başkanımız, yöneticilerimiz de biz de bu olumsuz durumu çevirmek için elinden geleni yapıyor." diyerek, şöyle devam etti:

"İnşallah oyuncularımız da cumartesi günü üst düzey bir sorumluluk ortaya koyarak, önce Kasımpaşa maçını kazanıp bu moral bozukluğunu üzerimizden atmak istiyoruz ki buna çok ihtiyacımız var. Bizim takımımız sorumluluk aldığı zaman ortaya çok güzel manzaralar çıkıyor. Kasımpaşa maçı bizim için bu olumsuz durumu olumluya çevirme adına güzel bir fırsat. Ben oyuncularımın bu bilinçle hareket edip, çok iyi bir futbol oynayarak 3 puan alacaklarına inanıyorum. Bunun morali ile de inşallah daha sonraki Sivasspor maçı da güzel geçecektir."

"İSTEDİĞİMİZ KADRO İLE SAHAYA ÇIKACAĞIZ"

Sakatlıklar hakkında da bilgi veren Sağlam, "Takımımızda Dany'nin sakatlığı devam ediyor. Jorguera'nın cezası var. Onun dışında eksiğimiz yok. İstediğimiz bir takımla sahaya çıkma şansımız var. Biz kafamızdaki kurgu ile kadro ile sahaya çıkacağız ve inşallah her şey iyi geçecek." diyerek, şunları söyledi:

"Karşımızda da çok iyi bir takım var. Sezonun en iyi takımlarından biri. Ligin en az gol yiyen takımı. Neler yapmamız gerektiği ortada. Bu çocuklar çıkacaklar, kendilerine yakışan mücadeleyi ortaya koyacaklar, onlara güvenenlerin bu güvenini boşa çıkartmayacaklardır. İnşallah her şey istediğimiz gibi geçecek ve Bursaspor adına Kasımpaşa maçı ile yeni bir sayfa açılacak. Buna açık yüreklilikle inanıyorum."

"3-4 OYUNUYU DEĞİŞTİRECEĞİZ"

Sağlam, bir gazetecinin, 'Takımda rotasyon düşünüyor musunuz?' şeklindeki sorusunun üzerine ise "Birkaç oyuncuyu değşitirmeyi düşünüyoruz. Bunun sayısı iki mi olur, üç mü olur, dört mü olur bilmiyorum ama değiştireceğiz. Bazı oyuncularda değişiklik yapacağız." şeklinde cevap verdi.

"TİMSAH ARENADA ZEMİNİ VE IŞIKLARI TEST ETMEK İSTİYORUZ"

Başarılı çalıştırıcı, yapımı süren Timsah Arena stadında antrenman yapma arzuları ile ilgili soruya ise "Orada hazırlık maçı düşünüyoruz tabi ki. Akşam orada antrenman yapalım, hem ışıklandırmayı görelim dedik. Zemine ilk defa çıkalım, kontrol edelim, antrenmandan sonra 1,5 saat durumu gözlemleyelim dedik, test antrenmanı yapalım istedik ama dünden beri yağan yağmur zeminle alakalı bizi endişelendirdi." diyerek, cevabına şöyle devam etti:

"Zeminde sıkıntı olur bunu daha sonra toparlayamayız diye bundan vazgeçtik. Ama en kısa zamanda Timsah Arena'da sahanın futbol oynayıp oynamaya müsait olup olmadığını garantiye almak istiyoruz. Başkanımız da yoğun bir şekilde uğraşıyor stadı yetiştirmek için. O onların işi. Ama biz sahanın içinde bir onayımızı verelim, burası iyidir, ışıklandırma zeminde sorun yoktur diyelim. Oyuncularımızı o sahanın içine sokmaya çalışıyoruz ki onlar da birkaç ay sonra bu sahada oynamaya başladığında daha iyi olmaları konusunda en azından bir itici güç olur diye kanaatimiz var."
CİHAN
<< Önceki Haber Sağlam: Kasımpaşa maçında 3-4 oyucuyu değiştireceğiz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER